OTKOPČAVA DUGME, RAKIJU "SAMO LIZNE", PA "POMETE" POLA STOLA: Hit SNIMAK prosečnog SRBINA na SLAVI! (VIDEO)
Slava, Foto: Printscreen/TikTok/sasaanamarija

DA LI SE I VI OVAKO PONAŠATE?

OTKOPČAVA DUGME, RAKIJU "SAMO LIZNE", PA "POMETE" POLA STOLA: Hit SNIMAK prosečnog SRBINA na SLAVI! (VIDEO)

Korisnik društvene mreže Tik Tok pod imenom sasaanamarija objavio je snimak kako se ponaša prosečan gost na srpskoj slavi

Objavljeno:

Sezona slava je počela, a za mnoge Srbe ovo je jedan od najvažnijih događaja u toku godine. Domaćini neće oskudevati u hrani i piću, ma kolika inflacija i kriza bile.

Važno je da slavska trpeza izgleda što bogatije, bila ona mrsna ili posna.

Korisnik društvene mreže Tik Tok pod imenom sasaanamarija objavio je snimak kako se ponaša prosečan gost na srpskoj slavi.

Slavska trpeza / Ilustracija
Slavska trpeza / Ilustracijafoto: Zorana Jevtić

Naime, kada tek dođe u goste "drmne" jedan aperitiv kao podlogu za sve što sledi i obavezno kaže da ne pije ali da će "da lizne samo".

Zatim popije čašicu i pohvali rakiju uz obavezni kompliment "Dobraaa", odloži ključeve i kaže da neće voziti. Domaćin mu obavezno sipa još malo rakije, do pola.

Na tanjir mu se servira salata i slani rolat, a onda ide supa. Gost treba da se potrudi da supu ne srče ma koliko mu to predstavljalo užitak. A onda kraljica slavske trpeze - sarma. I to tri komada. Po srpski. I parče suvog mesa. Toči se i vino "samo da se nazdravi".

Stiže i pečenje i ruska salata, a dok domaćin dodaje gost obavezno govori "dosta bre".

Već kod pečenja otkopčava se dugme. Na pantalonama, a neko otkopča i na košulji. Toči se još rakije, a onda stižu kolači i kafa. Kod konzumacije deserta "merka" se neko za svađu, a onda se poželi i laku noć.

@sasaanamarija Poznato?? Jedini način je da otkopčaš dugme. SREĆNA SLAVA! Na koliko slava godišnje odete❓ #slava #srbija #srbijafyp ♬ Srbija - Milka Todorovic

Da li ovako izgleda i vaše slavlje? Pišite nam u komentarima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.