KOLIKO DECA U SRBIJI NOSE NOVCA ZA UŽINU DANAS, A KOLIKO PRE? Ranije smo toliko trošili za CELU NEDELJU
Učenici u Srbiji, Foto: Profimedia

porasli prohtevi

KOLIKO DECA U SRBIJI NOSE NOVCA ZA UŽINU DANAS, A KOLIKO PRE? Ranije smo toliko trošili za CELU NEDELJU

Video snimak je za 1 dan već imao preko 100 hiljada pregleda, preko 10 hiljada lajka i skoro 1000 komentara među kojima su se najviše oglašavali oni kojima je pitanje bilo upućeno

Objavljeno:

Finansijski "zahtevi" dece nekada su bili mnogo manji, pogotovo u osnovnoj školi. Novac za užinu je bio jedini podrazumevani izdatak, a i kao takav nije bio visok. Kifla i jogurt, ili se užina često pripremi i ponese od kuće. U kafiće i bioskope se nije odlazilo, već je dovoljno bilo samo da se sa drugarima provede vreme napolju. Danas je sve, međutim, mnogo skuplje.

Jedan korisnik TikToka postavio je to pitanje u videu, posebno ga uputivši osnovcima i srednjoškolcima. Njegovo pitanje je glasilo: Koliko para nosite za užinu danas?

Usput je prokometarisao da mu je 120 dinara bila puna kapa, 150 je već bio "bogataš", a kad bi poneo 200 dinara imao bi iza predjelo i glavno jelo.

Video snimak je za 1 dan već imao preko 100 hiljada pregleda, preko 10 hiljada lajka i skoro 1000 komentara među kojima su se najviše oglašavali oni kojima je pitanje bilo upućeno.

Pored onih koji su se šalili i pisali nerealne cifre od 46 dinara do nekoliko hiljada, ostali su spominjali cifre od 300 do 1000 dinara.

Istina je da je zbog trenutne inflacije deca više ne mogu da se nahrane za onu svotu za koju je to bilo moguće pre deceniju, ali takođe je istina da su se dečiji prohtevi promenili.

U mlađim razredima roditelji češće daju deci obrok za poneti ili još jednostavnije plate mesečnu pretplatu za užinu u okviru škole. Međutim starija deca se pod uticajem društva stide da ponesu spremljeni obrok te, pod izgovor da im je jednostavnije da kupe hranu tokom školskog odmora, moraju da ponesu određenu svotu novca.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.