"JA BARABA, A TI VILA": Dok CRNI PANTER seje STRAH po Vojvodini, Tviteraši udarili BRIGU na VESELJE! (FOTO)
Crni panter u Vojvodini?, Foto: Printscreen

pominju i poznatog pevača!

"JA BARABA, A TI VILA": Dok CRNI PANTER seje STRAH po Vojvodini, Tviteraši udarili BRIGU na VESELJE! (FOTO)

Dok crni panter seje strah po Vojvodini, korisnici Tvitera prave šale na njegov račun i to što je "zalutao" u Srbiju

Objavljeno:

Panter koji je prošle godine primećen u Mađarskoj prešao je granicu i trenutno je na teritoriji Srbije.

Stanovnici Vojvodine su u strahu od ove zveri koja je već nekoliko dana glavna tema na Tviteru.

Mnogi korisnici ove društvene mreže svakodnevno pišu o crnom panteru. I dok neki od njih izražavaju zabrinutost zbog celokupne situacije, neki od njih su iskoristili i ovu priliku za šalu.

Ovu samo neki od tih komentara koji su se izdvojili:

Osim ovih komentara, dominantni su i oni na račun muzičkog sastava "Blek Panters" i njihovog pevača Tome.

Podsetimo, vest da je u ataru Sonte, selu apatinske opštine, viđen crni panter podigla je Vojvođane na noge.

U potragu za životinjom uključila su se i pojedina lovačka društva, a pretpostavlja se da je panter pobegao još pre više od godinu dana iz zatočeništva. O celom slučaju obaveštene su i nadležne institucije.

Sada se na TikTok-u pojavio snimak velike crne životinje u Apatinu. Oni koji su snimili i objavili ovaj video sumnjaju da je u pitanju baš odbegli crni panter.

Pogledajte na snimku ispod, šta vi mislite?

Lovcima je preporučeno da u lov i šume ne ulaze pojedinačno, već u grupama.

Na društvenim mrežama čak je i objavljena fotografija otiska šape koji, kako se smatra, ne može pripadati nekoj pitomoj ili divljoj životinji na našim prostorima.

Inače, kontaktirali smo biologa Kristijana Ovarija kako bismo saznali da li ima dodatne informacije o misterioznom slučaju crnog pantera u Vojvodini.

Na samom početku razgovora za naš portal Ovari je rekao da lično nije video ovu životinju niti je imao uvid u snimak sa terena, te ne može da tvrdi da je uopšte pitanju panter.

- Činjenica je da Savez zooloških vrtova Mađarske nema informacije o nestanku bilo kakve krupne zveri poput leoparda iz zoološkog vrta. U svakom slučaju, taj panter nije došao iz zooloških vrtova Mađarske - ističe biolog za Espreso.

Ovari je podsetio na slučaj koji je krajem prošle godine bio aktuelan u Srbiji.

- Sećam se da je prošle godine bila baš priča da je u Mađarskoj viđen neki panter. Na kraju, pregledom snimaka, kolege su utvrdile da je to bila mačka. Tako da nije nikakva krupna zver, rekao je naš sagovornik.

Stručnjaci su skrenuli pažnju da ova opasna životinja hoće da se hrani mačkama, psima, i sitnom stokom, da se lako skriva i da je nepredvidiva.

- Veruje se da je živela u zatočeništvu, među ljudima, i može da prelazi veće razdaljine - bilo je navedeno u saopštenju policije.

Policija je tada zamolila sve građane koji žive na ovom području da budu na oprezu i da obaveste svoje rođake koji žive u okolnim selima da obrate pažnju i prijave ukoliko su videli pantera.

Ovari navodi da bi se slučajem "našeg odbeglog pantera" trebalo više pozabaviti i u celu istragu uključiti vrsne stručnjake.

- Što se tiče ovog našeg pantera, ja bih lično bio srećniji da se sistemski pozabavimo problemom, da se tu uključe i neki naši doktori nauka koji imaju itekako puno iskustva na terenu. Recimo, Milan Paunović iz Prirodnjačkog muzeja koji je radio obeležavanje i praćenje riseva na prostoru naših krajeva. Ili drugi ljudi koji su, sada da ih ne nabrajam poimence, vrsne eksperti koji bi mogli da dođu do nekog zaključka. Ovako ostaje nepoznanica da li je to stvarno panter ili su ,prosto, samo u straha velike oči, zaključuje biolog Kristijan Ovari za Espreso.

Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa Lovačkim udruženjem "Fazan" iz Sonte, ali do objavljivanja ovog teksta nikakav odgovor nismo dobili.

Kako su mediji preneli, Javno preduzeće Vojvodinašume je objavilo upozorenje o pojavi crnog pantera na teritoriji opštine Apatin.

„Javno preduzeće Vojvodinašume, ogranak ŠG ‘Sombor’, obaveštava sve sugrađane da je uočen crni panter (leopard) u atarima Opštine Apatin“, navodi se u obaveštenju.

„Predator je izrazito opasan i ovim putem apelujemo na građane da vode računa za sebe i svoje bližnje. Ukoliko neko uoči crnog pantera, potrebno je odmah obavestiti nadležnu policijsku stanicu“, ističe se u saopštenju.

Ipak, na zvaničnoj stranici Vojvodinašume nismo pronašli ovo zvanično saopštenje. Da li crni panter zaista hara severom Srbije, za sada, ostaje misterija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.