KAKO SE PONAŠAMO KADA NAM SE DETE RAZBOLI? Plakaćete od SMEHA zbog OVOG SNIMKA, gledajte kad POTEGNE SIRĆE! (VIDEO)
Devojka u videu pokazuje kako roditelji sa Balkana leče decu, Foto: Profimedia, Printscreen

BALKANCI I PREHLADA

KAKO SE PONAŠAMO KADA NAM SE DETE RAZBOLI? Plakaćete od SMEHA zbog OVOG SNIMKA, gledajte kad POTEGNE SIRĆE! (VIDEO)

TikTokerka snimila video u kojem imitira roditelje sa Balkana kada im dete ima visoku temperaturu

Objavljeno:

Povišena temperatura u detinjstvu bila je pravi znak za uzbunu - roditeljima zbog detetovog zdravlja, a deci zbog načina na koji su ih roditelji lečili.

Čarape umočene u jabukovo sirće ili rakiju mnogima su i danas prva asocijacija na prehladu praćenu povišenom temperaturom. Takvo sećanje dugujemo roditeljima koji su, u želji da nam što pre pomognu, prvo posezali za ovim "bapskim receptima".

Ta uspomena iz detinjstva jednoj korisnici Tik Toka poslužila je kao odlična inspiracija za video u kojem prikazuje ponašanje balkanskih roditelja kada im se dete razboli.

Na snimku, korisnica koja je upisana kao bybellbea, glumi majku koja sa sve cigaretom spravlja magični lek protiv povišene temperature - meša sirće i vodu u koje umače čarape i seče presan krompir za obloge.

Podsetimo, povišenom telesnom temperaturom se smatra ona koja je viša od 37 C.

Iako je poznato da, ako se pojede, sirova krtola izaziva groznicu, ako se koristi za spoljnu upotrebu zapravo je vrlo moćan lek. Stavljaju se kriške krompira na čelo ili se ide na spavanje s izrendanim krompirom u čarapi. Obloge menjati čim se krompir osuši.

U slučaju da imate telesnu temperaturu višu od 38 stepeni preporučuje se da trljate svoje telo jabukovim sirćetom. Obratite pažnju na svoj pazuh, lice i stomak – trljajte ih sirćetom za 10 do 15 minuta. Tako barem kaže narodni lek.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.