TA JE BIO ZADATAK OBORENOG DRONA? Da li je neko planirao diverziju i pokušao špijunažu srpskih kasarni?
Foto: Promo

POGLEDAJTE

TA JE BIO ZADATAK OBORENOG DRONA? Da li je neko planirao diverziju i pokušao špijunažu srpskih kasarni?

- Takva vrsta izviđanja i nedozvoljenog obaveštajnog rada predstavlja svojevrstan vid agresije na suverenu zemlju - rekao je predsednik Vučić
Objavljeno:
Vojska Srbije je oborila dron iznad vojnih objekata u blizini Raške. Nisu korišćeni protivavionski mitraljezi i topovi, već je bespilotna letilica oborena elektronskim putem. Na ovaj način je, kako je poručio državni vrh, vojska zaštitila nebo iznad Srbije i poručila da nikome neće dozvoliti špijuniranje zemlje. Predsednik Aleksandar Vučić je poručio da su dronovi primećivani danima i da su ih upozorili, a onda i reagovali.
- Takva vrsta izviđanja i nedozvoljenog obaveštajnog rada predstavlja svojevrstan vid agresije na suverenu zemlju - rekao je predsednik Vučić na poligonu Pasuljanske livade kod Ćuprije, gde je održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije u okviru združene vežbe "Manevri 2022".
U međuvremenu, poslednja vest u vezi sa Kosmetom je predlog predsednika Srpske liste Gorana Rakića da svi Srbi napuste "kosovske insitucije" na severu, kao znak protesta prema odluci Prištine da suspenduje Nenada Đurića, direktora Regionalne direkcije Sever zbog toga što je odbio da svojim sugrađanima izdaje opomene za posedovanje KM registarskih tablica.
U Usijanju tražimo odgovore: Šta je bio zadatak oborenog drona? Ko ga je poslao i da li su planirane diverzija i špijunaža srpskih kasarni? Da li će biti prihvaćen predlog da Srbi napuste kosovske institucije i šta će to doneti? Kakve su opšte pregovaračke pozicije Beograda i Prištine?
Gosti Usijanja: Luka Kastratović, pukovnik u penziji
Dragiša Mijačić, direktor Insituta za teritorijalni i ekonomski razvoj

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

Gledajte Usijanje večeras od 19.55 na Kurir televiziji!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.