ER SRBIJA UVELA NOVI LET: I to do jedne VEOMA DALEKE ZEMLJE, a ovo je CENA POVRATNE KARTE!
Foto: Nebojša Mandić

novitet

ER SRBIJA UVELA NOVI LET: I to do jedne VEOMA DALEKE ZEMLJE, a ovo je CENA POVRATNE KARTE!

Avio-karte za putovanja izmedju Beograda i Tjendjina već su u prodaji i mogu se kupiti po ceni počev od 649 evra

Objavljeno: 10:39h

Kompanija Er Srbija saopštila je danas da će od 9. decembra uspostaviti direktan avio-saobraćaj izmedju Beograda i Tjendjina, četvrtog najvećeg grada u Kini. Usled trenutnih COVID-19 ograničenja, letovi izmedju dva grada obavljaće se jednom nedeljno i to od Beograda do Tjendjina petkom, dok će se povratni letovi od najveće luke u severnom delu Kine do srpske prestonice obavljati nedeljom.

Na taj način, nacionalna avio-kompanija ponovo uspostavlja direktne letove do Kine posle 22 godine, odnosno od oktobra 2000, kada je tadašnji JAT poslednji put leteo za Peking.

Er Srbija će biti jedina evropska avio-kompanija koja leti iz Tjendjina i jedna od samo nekoliko evropskih kompanija koje u ovom trenutku imaju direktne letove do Kine.

Letovi izmedju Beograda i Tjendjina obavljaće se avionima Erbas A330 iz dugolinijske flote Er Srbije, a prosečno trajanje leta je 10 časova od Beograda do Tjendjina i 12 časova u suprotnom smeru.

Avion, Let, Er Srbija
foto: RINA

Avio-karte za putovanja izmedju Beograda i Tjendjina već su u prodaji i mogu se kupiti po ceni počev od 649 evra u jednom smeru, odnosno počev od 1.086 evra za povratnu kartu u ekonomskoj klasi, s uključenim svim pripadajućim taksama, navela je Er Srbija. "Uprkos još uvek ograničenom medjunarodnom avio-saobraćaju sa Kinom i striktnim pravilima koja važe od izbijanja pandemije korona virusa, naša kompanija je uspela da dobije neophodne dozvole i sprovede sve pripremne aktivnosti, tako da ćemo od početka decembra uspostaviti letove do Tjendjina. Za Er Srbiju letenje do Kine nije nepoznanica", rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

On je podsetio da je kompanija tokom 2020. godine, obavljala više desetina specijalnih kargo-letova kojima su u Srbiju "dopremljene na stotine tona medicinskih aparata i opreme".

"Ubedjen sam da će naša direktna avio-veza doprineti daljem jačanju već izuzetno snažnih ekonomskih i kulturnih odnosa izmedju dve prijateljske zemlje. Naše ambicije u vezi sa letovima do Kine ovim se ne završavaju. Nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti našu mrežu proširiti i drugim strateški važnim gradovima, poput Pekinga i Šangaja, Nastavićemo da pažljivo pratimo ograničenja u vezi sa COVID-19 i spremno ćemo reagovati na nove mogućnosti, kada prestanu ograničenja", rekao je Marek.

Dodao je i da "vreme koje će avioni Er Srbije provoditi u Tjendjinu izmedju dva leta nije optimalno i rezultat je različitih COVID-19 ograničenja koja su još uvek na snazi, kao i da će kompanija nastojati da to poboljša u budućnosti, "čim takva opcija postane dostupna".

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.