DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA PRVU POLOVINU NOVEMBRA: Vikend pred nama DONOSI POGORŠANJE, a onda opet PREOKRET!
Hladnoća, Foto: Beta / RHMZ

evo šta nas čeka!

DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA PRVU POLOVINU NOVEMBRA: Vikend pred nama DONOSI POGORŠANJE, a onda opet PREOKRET!

Zbog moguće i dalje promene putanje centra ciklona i dalje su moguće manje ili veće promene kada je vreme za vikend u pitanju

Objavljeno:

Nakon letnjih temperatura prvog dana novembra, toplo vreme se nastavlja i u sredu na jugu i istoku Srbije, dok se na severu i na zapadu očekuje hladnije, ali i dalje toplo za ovo doba godine.

- Nakon vedrog jutra, ponegde i maglovitog, tokom dana biće pretežno sunčano. Naoblačenje koje će ujutro zahvatiti severozapadne predele Srbije, tokom dana proširiće se i na ostale predele Srbije, ali će slabiti, tako da se u većini predela očekuje umereno oblačno - kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Đorđe Đurić
Đorđe Đurićfoto: RTV Pink printscreen

Duvaće slab do umeren, na istoku Srbije i jak severozapadni vetar. Nakon jutarnjih 4 do 10°C, maksimalna temperatura biće od 18°C na severu do 26°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 20°C.

U četvrtak se očekuje smena sunčanih i oblačnih intervala, a u petak jače naoblačenje, ali i pojačanje jugoistočnog vetra. Iako ne toplije kao danas, biće i dalje toplo za početak novembra, uz maksimalne temperature u većini predela oko 20°C.

- Vikend će doneti uticaj ciklona iz centralne Evrope i iz Đenovskog zaliva, koji će se tokom vikenda premeštati preko našeg područja dalje na istok, pa se očekuje jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima, uz zahlađenje, pa će maksimalna temperatura u subotu biti od 12°C na severozapadu do 20°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 15°C, a u nedelju od 11 do 15°C - kaže Đurić.

Meteorolog objašnjava da će prvog dana vikenda Srbija biti u prednjem delu ciklona, uz južno strujanje, a drugog dana vikenda biće u zadnjem delu ciklona, uz snažno severmo strujanje i prodor hladnije vazdušne mase sa severa.

Kiša, Čačak
foto: RINA

Zbog moguće i dalje promene putanje centra ciklona i dalje su moguće manje ili veće promene kada je vreme za vikend u pitanju, najviše kada je reč o količini i rasporedu padavina i da li će zahlađenje biti manjeg ili večeg intenziteta, ali u svakom slučaju očekuje se promena i pogoršanje vremena.

- Prema trenutnim prognozama, sledeće sedmice ponovo bi ojačao anticiklon sa zapada Evrope, pri čemu bi došlo do stabilizacije vremena, a potom bi se njegov centar izmestio iznad našeg područja, pa bi tokom većeg dela sedmice vreme bilo stabilno i suvo - kaže Đurić.

Minimalne jutarnje temperature biće uglavnom od 0 do 8°C, uz maglovita jutra, a maksimalne dnevne od 12 do 18°C.

Ovako vreme doprineće ponovo pojačanju zagađenja vazduha.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.