POJAVIO SE RSV VIRUS MEĐU BEBAMA: Obustavljen prijem na intenzivnu negu, dva novorođenčeta bila na respiratoru!
Bebe, Foto: RINA

OBRATITE PAŽNJU!

POJAVIO SE RSV VIRUS MEĐU BEBAMA: Obustavljen prijem na intenzivnu negu, dva novorođenčeta bila na respiratoru!

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić je rekao da je reč o virusu koji se uobičajno javlja tokom jeseni

Objavljeno: 13:36h

Zbog pojave respiratornog sincicijalnog virusa (RSV) među bebama, privremeno je zaustavljen prijem novorođenčadi u odeljenje intenzivne nege za novorodjenčad Klinike za dečije interne bolesti u Nišu, saopštili su direktorka te klinike dr Jelena Vojinović i direktor niškog Univerzitetskog kliničkog centra Niš dr Zoran Perišić.

Prema rečima doktorke Vojinović od respiratornog sincicijalnog virusa obolelo je petoro novorođnčadi, ali se sva sada nalaze u dobrom stanju.

„Zbog komplikacija izazvanih virusom dve bebe, jedna od tri nedelje i jedna od dva i po meseca, primljene su u stanju životne ugroženosti. Nakon toga virus je potvrđen još kod tri bebe koje su se već nalazile u intenzivnoj nezi. Zbog toga smo privremeno zaustavili prijem novorođenčadi na to odeljenje i sve bebe se upućuju u Beograd“, rekla je Vojinović.

Ona je kazala da bebe koje su primljene kao „nulti“ pacijenti dobro i da će uskoro biti otpuštene na kućno lečenje, a u dobrom stanju su i bebe koje su se naknadno razbolele.

1 / 3 Foto: Printscreen/Facebook/NATIVIDAD MEDICAL CENTER

Vojinović je rekla da očekuje da se do vikenda normalizuje rad odeljenja intenzivne nege.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić je rekao da je reč o virusu koji se uobičajno javlja tokom jeseni i da je zbog tog virusa i još nekoliko respiratornih virusa povećan broj obolele dece. Ugrožena populacija, rekao je, su odojčad i novorođena deca.

Zoran Perišić
foto: Printscreen

On je rekao da sva ostala odeljenja Klinike za dečije interne bolesti rade uobičajno.

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.