"VEĆINA RUSA NI NE ZNA GDE JE SRBIJA": Ruskinja juče digla našu zemlju NA NOGE, a evo šta kaže njen muž (VIDEO)
Rusi, Foto: Printscreen/Youtube/SAILOR NOM

SLUŠAJTE SAMO OVO

"VEĆINA RUSA NI NE ZNA GDE JE SRBIJA": Ruskinja juče digla našu zemlju NA NOGE, a evo šta kaže njen muž (VIDEO)

Čini se ipak da su Srbe na društvenim mrežama najviše zabolele njene reči o rusko-srpskom prijateljstvu

Objavljeno: 17:04h

Vladislav i Ksenija, bračni par iz Rusije koji je utočište našao u Srbiji, juče tokom dana je podigao pravu buru na društvenim mrežama, zahvaljujući snimcima u kojima je Ksenija iznela svoja zapažanja iz naše zemlje.

Čini se ipak da su Srbe na društvenim mrežama najviše zabolele njene reči o rusko-srpskom prijateljstvu.

Sa druge strane, njen suprug Vladislav, pun je lepih reči za našu zemlju, a u videu gde se sam predstavljao publici koja prati njegovu ženu, naveo je kako mu ovo nije prvi put da boravi ovde.

Ipak, u posebnom snimku kaže, njegova supruga i on, odluku da se presele ovamo, nisu doneli na prečac, već je svemu prethodila životna odluka, razmišljanje, a zatim i Vladislavov boravak od par meseci u Srbiji, gde je došao sa namerom da sve sredi pre nego što ona i dete dođu.

Kako je Ksenija otkrila, ona, Vladislav i sin star dve godine su teškog srca napustili Rusiju 19. septembra ove godine. Naime, do te teške odluke je došlo nakon što je on rešio da u Srbiji pronađe posao i stan za porodicu. Do ponovnog ujedinjenja, prošlo je četiri meseca.

U jednom od snimaka na njenom kanalu, Vladislav, koji je rođen u Moskvi, objasnio je da je u ruskoj prestonici radio kao inžinjer sa odličnom platnom. Tom prilikom je otkrio i da je odlučio da napusti zemlju usled straha koji je zavladao u Rusiji nakon rata Rusije i Ukrajine.

Kako je naveo, njih dvoje su se upoznali tokom putovanja u Vijetnam, da bi se nakon početka pandemije virusa korona, vratili u Rusiju gde su živeli sve do septembra ove godine.

Nešto ranije, Vladislav je odlučio da dođe do Srbije, u potrazi za poslom i stanom, sa namerom da preseli porodicu za Novi Sad. Kako je rekao, u Srbiji je bio već par godina ranije, te je tom prilikom upoznao i prijatelje sa kojima se i dan-danas druži, navodeći da mu se sviđaju naša hrana i piće, kao i ljudi.

Tokom boravka u našoj zemlji, Vladislav je išao i u berbu malina u centralnu Srbiju. Tamo je prema sopstvenim rečima, proveo radeći oko dva meseca, da bi nakon toga počeo da uči srpski jezik zahvaljujući ženi koju je upoznao u našoj zemlji. Od novca koji je tako zaradio, uspeo je da kupi avio-karte za svoju porodicu. Stan u Beogradu je tražio tri meseca. Agonija potrage je završena kada je upoznao ženu koja im je izdala pola kuće na periferiji Novog Sada.

"Sada kad sam ovde sa svojom porodicom u Srbiji, dok traje ta mobilizacija u Rusiji, j***no sam srećan. Već sam ovde, imam stan, imam posao, imam sve. I ono što je najbitnije, imam slobodu. Mogu da kažem sve šta hoću, mogu da kažem da sam protiv Putinovog režima i da podržavam sve one koji se bore protiv njega," rekao je on na kraju obraćanja, navodeći imena prijateljia kojima se zahvaljuje što je uspeo u svojoj zamisli.

Podestimo, Ksenija je juče celu Srbiju digla na noge izjavivši da Rusi u Rusiji Srbe ne doživljavaju kao bratski narod, te da jedva znaju i gde se Srbija nalazi.

Ksenija
foto: Youtube/Sailor Nom

"Ovde svi kad čuju da ste Rus, oni vas odmah časte pićem. Ali u Rusiji, Rusi pojma nemaju ko su Srbi. Ovde su verovatno vama svi govorili još školi da su Srbi i Rusi bratski narod, ali tužna istina je da u Rusiji mi nemamo takav stav prema Srbima. Većina Rusa ne zna ni gde je Srbija. Oni će reći - ahaaaa, Bratislava?", navela je Ksenija.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.