USKORO NAM STIŽE SNEG?! Meteorolog otkrio kakva će biti ZIMA u Srbiji, pomenuo i VAŽNE DATUME!
Zima, Foto: Profimedia

zima

USKORO NAM STIŽE SNEG?! Meteorolog otkrio kakva će biti ZIMA u Srbiji, pomenuo i VAŽNE DATUME!

Meteorolog otkrio kada se očekuje snežni pokrivač

Objavljeno: 14:43h

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će sutra ujutro biti hladno, mestimično sa slabim prizemnim mrazem, a ponegde se očekuje i slab mraz na dva metra visine i magla.

Poslednji meteorološki izveštaji najavljuju hladnu zimu, precizirajući da će se Srbija nalaziti usred oblasti koja će najviše biti pogođena.

Kakvu zimu možemo da očekujemo u Srbiji, da li ćemo biti izloženi nepogodama i kada se može očekivati prvo zahlađenje i sneg, otkrio je meteorolog Slobodan Sovilj u emisiji "Puls Srbije".

- Prema preliminarnim podacima Republičkog hidrometerološkog zavoda Srbije, mi očekujemo za jedan stepen topliju zimu u odnosu na višedecenijski prosek, temperatura bi u proseku išla od 1 do 5 stepeni, uz prosečnu količinu padavina od 100-160 litara po kvadratnom metru na nivou cele sezone.

1 / 6 Foto: RINA

Do kraja oktobra očekujemo relativno suvo i toplo vreme, a naredna sedmica će biti toplija od ove, 25-26 stepeni u većini krajeva u Srbiji - rekao je meteorolog Slobodan Sovilj, pa dodao:

- Prosečan datum padanja prvog snega u Beogradu je 23. novembar, a srednji datum je 7. decembar, tako da ima vremena do prvog snega, nema naznaka za nagla zahlađenja, nema snega čak ni na planinama.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.