PUTNICI SA MOSTA STRAVE SU SE SRUŠILI U LEDENU ZAPADNU MORAVU: Ovo su TIHI HEROJI koji su ih SATIMA vadili iz reke
Ronilac, Foto: RINA

mutna reka

PUTNICI SA MOSTA STRAVE SU SE SRUŠILI U LEDENU ZAPADNU MORAVU: Ovo su TIHI HEROJI koji su ih SATIMA vadili iz reke

Nakon prvih informacija sa terena da se traga i za trećom osobom, posle detaljnog prebrojavanja putnika ustanovljeno je da niko nije ostao u vodi i osim dve žene koje su se utopile

Objavljeno:

Oni se već dvadeset godina javljaju na prvi poziv u svako doba dana i noći, jer znaju da su potrebni u najtežim situacijama. Ronioci-spasioci iz čačanskog kluba "Borac" bili su među prvima na mestu teške nesreće u Ovčar Banji, kako bi izvukli ljude i spasili im živote. Slobodan pad sa te visine nosi sa sobom mnogo opasnosti, samo pukom srećom i Božijim čudom tragedija nije bila još veća.

1 / 5 Foto: RINA

"Ono što je najkritičnije u ovoj situaciji jeste temperatura vode koja sada iznosi oko 15 stepeni, a možda čak i manje. To je izuzetno rizično jer pad sa te visine u skoro ledenu vodu je veoma opasan čak i za jako dobre plivače. Odmah smo bili na licu mesta, pokušavali na sigurno da izvučemo što više ljudi. Nažolost, dve žene su nastradale spletom loših okolnosti jer su se zapetljale u žice na mostu. Bile su ključne i njihove godine, ali i činjenica da su najverovatnije bile neplivači", izjavio je za RINU Bratislav Drašković ronalas RSК Borac.

Nakon prvih informacija sa terena da se traga i za trećom osobom, posle detaljnog prebrojavanja putnika ustanovljeno je da niko nije ostao u vodi i osim dve žene koje su se utopile, svi ostali punici bili su na sigurnom.

"Jedna žena koja je izbavljena iz vode rekla je kako je samo želela da što pre skine sa sebe zimsku jaknu kako je ne bi povukla na dno. To jeste tačno, jer teška garderoba i cipele mogu biti opasne u situaciji kada se nađete u vodi, ono što bi bilo poželjno jeste da što pre sa sebe skinete sve što je teško. Ali, to opet zavisi od spretnosti osobe u datom trenutku", ističe ovaj ronilac-spasilac iz Čačka.

Ronioci
foto: RINA

Drašković dodaje da je svaka reka u ovo doba godine izuzetno hladna i opasna, a ono što je dodatno otežavalo rad spasiocima svakako jeste mutna Zapadna Morava. Ronilačko-spasilački klub borac osnovan je 2002. godine i njegovi članovi su do sada spasili na desetine života.

(Espeso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.