PRED NAMA SU LEPI DANI! Meteorolog Ristić otkrio kada možemo da očekujemo ZAHLAĐENJE!
Ivan Ristić, Foto: Printscreen/RTS

PROGNOZA VREMENA

PRED NAMA SU LEPI DANI! Meteorolog Ristić otkrio kada možemo da očekujemo ZAHLAĐENJE!

U prvom delu oktobra veći deo Evrope bio je pod uticajem prostranog anticiklona

Objavljeno:

Meteorolog Ivan Ristić dao je najnoviju vremensku prognozu do kraja meseca. Prema rečima meteorologa pred nama su topli dani, a prave jesenje temperature očekuju nas tek krajem oktobra i početkom novembra

Ristić ističe da nas lepo vreme očekuje sve do kraja meseca kada će temperatura postepeno biti u padu.

U prvom delu oktobra veći deo Evrope bio je pod uticajem prostranog anticiklona, polja visokog vazdušnog pritiska, tako da nije bilo puno padavina. Slično vreme je bilo i u našoj zemlji, malo smo odmorili od čestih promena vremena i uživali u prijatnoj jesenjoj temperaturi, što je jedna od karakteristika miholjskog leta.

- Od subote, 15. oktobra do četvrtka, 20. oktobra, sve u znaku miholjskog leta, puno sunca i malo oblaka. Posle vedrih noći, jutra će biti hladna sa temperaturom od 5-10°C u nižim predelima i -2-3°C na planinama. Po kotlinama i dolinama reka jutarnja magla koja se može i duže zadržati, tamo će biti i hladnije tokom dana. Dnevna temperatura u manjem porastu i kretaće se od 20-25°C u nižim predelima i 12-17°C na planinama. U košavskom području umeren i povremeno pojačan jugostočni vetar, poznatiji kao Košava - kaže meteorolog.

1 / 4 Foto: Beta/Dragan Gojić

Maksimalna temperatura početkom druge dekade oktobra biće od 15-20°C, krajem meseca u padu za oko 5 stepeni i kretaće se od 10-15°C.

Kako sada stoje stvari posle delimičnog pomračenja sunca koje će se desiti 25. oktobra, srednje dnevne temperature će se približiti vrednostima od 12°C - ističesagovornik.

Krajem meseca i početkom novembra pad temperature

U trećoj dekadi oktobra vreme se postepeno menja, miholjsko leto polako prolazi, sve manje sunca a sve više oblaka koji mogu doneti kišu, ali i pahulje na planinskim vrhovima.

Prema rečima meteorologa Ristića krajem oktobra i početkom novembra sa pojačanom Košavom nam stiže i hladan vazduh sa istoka, koji u prvoj dekadi novembra može doneti prvi sneg u nižim predelima.

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.