"BRAT VEČITO KAD DOĐE IZ NEMAČKE SVIRA...! Srbi nisu ostali IMUNI na objavu o gastarbajterima, pljušte UVREDE
Ilustracija, Foto: EPA/Nacho Gallego, Filip Plavčić, Ilustracija, Rebit

ko koga ovde?

"BRAT VEČITO KAD DOĐE IZ NEMAČKE SVIRA...! Srbi nisu ostali IMUNI na objavu o gastarbajterima, pljušte UVREDE

Jedan od komentatora možda je i najbolje opisao situaciju

Objavljeno: 11:18h

Gastarbajterima nije lako! Kad su u tuđini, nisu svoj na svom, a kada dođu u zemlju gde su rođeni, smetaju komšijama, bivšim prijateljima, a ponekad i rodbini koja je ostala da se "muči", dok ga oni tamo žive lepo.

Neki od njih dolaze sa ubeđenjem da su našli mesto pod Suncem u tamo nekim "savršenim državama", dok im je njihova rođena postala trn u oku, ali vole ponekad da svrate i pokažu šta su stekli u inostranstvu.

Naravno, čast izuzecima, koji su baš, baš retki.

"Jel i vas nervira kad dođu ovi iz savršenih država? Evo moj brat radi u Nemačkoj (Stvari koje ne bi nikada radio ovde zbog ponosa.) kada god dođe sedne tako i počne da svira ku*cu. “Ljudi su idioti.” “Za sve ti treba neka veza” “Jel još uvek živite od 300 evra?” “Srbija je daleko od Nemačke jedno 400 godina.” “Nemci su najbolji sa ekonomijom.” I ostala sr*nja. Puno toga može da se kaže o našoj državi ali “Jedino sloga Srba spašava” :)

Edit: Apsolutno mrzim gde živim ali malo mi je preko ku*ca “Znaš ti kako to Nemci rade? Nije to ko kod nas.”, stoji u objavi jednog korisnika na Rebitu, gde se povela opšta polemika oko toga!

S druge strane jedan od komentatora možda je i najbolje opisao situaciju rekavši da postoje oni gastarbajteri koji se ku*če kad dođu i oni koji to ne rade, dok u matici zemlji ima onih kojima to smeta i kojima to uopšte ne bode oči, pa vi sami odlučite koju kombinaciju ćete odabrati.

1 / 7 Foto: Rebit

Osim toga bilo je i onih koji su potvrdili priču o neprikladnom ponašanju gastarbajtera pa su opisivali svoje situacije sa njima.

- Trenutno radim u Austriji, ali pre toga sam u Novom Sadu bio na recepciji u jednom hotelu dve godine i moram priznati da su najgori gosti definitivno bili naši (Balkanci) gastarbajteri (naravno ne svi). Jedan primer bih naveo gde je Novosađanin iz Kanade došao sa devojkom da popiju kafu na terasi i nešto se sa konobarom pokačio, pa je došao do mene da se požali. Svaku ružnu reč koju je mogao nabrojati mi rekao u lice, ispljuvao hotel, restoran i naravno rekao onu legendarnu rečenicu "Bio sam u milion restorana/hotela/kafića po celome svetu i baš u mom rodnom gradu moram da trpim ovako nešto." Iza njega je bio jedan gost iz Hrvatske, pa ga je pitao kako se toliko naputovao, a nije se naučio kulturi. Sreća obezbeđenje naišlo i zamolio ga da izađe jer bi se inače pokačili.

Dodao bih da postoje mnogi koji odu vani, zaduže se do grla u kreditima i onda se vrate u svoj zavičaj pokazujući kako su uspeli u životu. PS: oni silni Mercedesi što pripadnici romske nacionalne manjine voze i pokazuju po internetu i rodnom selu su u 95% slučajeva rent-a-car - stoji u jednoj od objava.

- Znam lika od 40+ koji je proveo dve godine na Novom Zelandu i kad se vratio (nisu mu dali boravišnu jer nije ispoštovao uslove) krenuo da se razbacuje sa parama (citiram "ne znam ja sa ove pare") i kao od jednom ne zna koliko šta košta, "zaboravio" je koliko dinar vredi i ne može da oceni da li je 200 ili 1000 din mnogo različito. Lik ceo život ovde bio, tamo jedva dve godine. How yes no - napisao je drugi.

Da li vas dotiče "razmetanje" gastarbajtera i kako vi gledate na njihovo ponašanje kada dođu u Srbiju, pišite nam u komentarima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.