IZ BUDIMPEŠTE NAM STIŽU NAJLEPŠE MOGUĆE VESTI: Mali Vukan polako pobeđuje SPINALNU MIŠIĆNU ATROFIJU!
Mali Vukan, Foto: Budi human, Printscreen/RTS

BRAVO, HRABRI MALIŠA

IZ BUDIMPEŠTE NAM STIŽU NAJLEPŠE MOGUĆE VESTI: Mali Vukan polako pobeđuje SPINALNU MIŠIĆNU ATROFIJU!

Majka Ivana ne krije radost što se sve odvija dobro

Objavljeno: 11:22h

Jednogodišnji Vukan Stoiljković je pre dve nedelje, nakon 3,5 meseca korišćenja skinut sa steroida koji su sastavni deo lečenja Zolgensmom, koju je primio pre 4 meseca.

Njegovi roditelji kažu da im boravak u bolnici u Mađarskoj već mesecima ne pada teško jer je boljitak kod njihovog dečaka vidljiv iz dana u dan.

- Presrećni smo jer je svaki dan sve bolje, intenzivno vežba sa nama i terapeutima i pokazuje dobar napredak. Njegovi pokreti su sve stabilniji, počeo je da se okreće sam, polako vežbamo i sedenje. Sve te stvari kod SMA tip 1 dece su nezamislive bez terapije – kažu Ivana i Miloš mladi roditelji iz Vranja.

1 / 3 Foto: Facebook

Majka Ivana ne krije radost što se sve odvija dobro. Ona kaže da je mali Vule dobro, i da im je to najvažnije.

- Dobra mu je krvna slika, pokazuju analize koje su nam dostavili u sredu. Odlišno je podneo terapiju i njegov organizam je Zolgensmu lek bez problema i nije bilo nus pojava – kaže Ivana.

Oni se zahvaljuju svima koji su pomogli da Vukan primi terapiju i raduju se svakom njegovom napretku. O datumu povratka u Srbiju ne žele da govore, ali ako sve bude kako valja već u novembru bi mali Vukan sa mamom i tatom trebalo da dođe u rodno Vranje.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.