VUKANOVA TETKA ZA ESPRESO OTKRILA KAKO JE SADA DEČAK: Objasnila nam je dalju PROCEDURU lečenja u Budimpešti
Ilustracija, Foto: Budi human, Printscreen/RTS

SRBIJA JE UZ MALOG VUKANA

VUKANOVA TETKA ZA ESPRESO OTKRILA KAKO JE SADA DEČAK: Objasnila nam je dalju PROCEDURU lečenja u Budimpešti

Podsetimo, devetomesečnom dečaku je otkrivena teška neuromišićna bolest - spinalna mišićna atrofija. Lek spinrazu primio je u Srbiji, oko šestog meseca života

Objavljeno: 15:39h

Srbiju je obradovala vest da je mali Vukan Stoiljković iz Vranja otišao u Budimpeštu kako bi započeo lečenje genskom terapijom i najskupljim legom na svetu - zolgensmom.

Od pre dva meseca, od kada se saznalo da i devetomesečni Vukan Stoiljković boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa i da je za njegovo lečenje potrebno čak 2,5 miliona evra, pomogli su mnogi humani ljudi.

Danas nas je sve obradovala informacija da je Vukan primljen u dečiju bolnicu "Betešda" u Budimpešti, a zahvaljujući humanim ljudima tamo je krenuo u skoro poslednjem trenutku.

Vukan i roditelji stigli u Budimpeštu
Vukan i roditelji stigli u Budimpeštufoto: Printscreen/RTS

Vukanova tetka Anđela za Espreso je potvrdila da je sav novac prikupljen i da je Vukan dobro. Ona se jutros čula sa Vukanovim roditeljima koji su imali brojne sastanke sa doktorima.

- Vukan je jutros stigao u bolnicu sa svojim roditeljima. Vršiće se regularni pregledi i ispitivanja pre primanja zolgensme, i vrlo brzo očekujem povratnu informaciju roditelja koji će to datum biti, ali verujem vrlo brzo. Vukan je dobro, i daće Bog da bude još bolje, kaže Vukanova tetka za Espreso.

Ujedinjeni humani ljudi, u gotovo poslednjem momentu, sakupili su potrebnu sumu kako za lek, tako i za putne troškove i troškove smeštaja u Mađarskoj.

Humanitarnoj akciji odazvao se veliki broj ljudi, a tome svedoče brojne poruke i uplate koje su pristigle na namenski račun.

- Novac je prikupljen za sve. "Budi human" jos uvek obrađuje sve uplate i knjiži, preveliki je obrt i ne postižu sve da obrade, ali čim proknjiže sve biće prikazano na sajtu. Tu su i poruke mobilnih operatera koje se knjiže, previse smo im posla zadali u zadnjem trenutku. I mi jedva čekamo da na sajtu zasija 100%, i čekamo da nam zvanično jave da je na sajtu sve uneseno, ali su rekli da može da potraje, navodi Anđela.

1 / 4 Foto: Printscreen/RTS

Slede detaljni pregledi i analize koji će trajati desetak dana, a nakon toga će lekarski konzilijum odlučivati kada će Vukan moći da primi gensku terapiju, piše RTS.

Podsetimo, devetomesečnom dečaku je otkrivena teška neuromišićna bolest - spinalna mišićna atrofija. Lek spinrazu primio je u Srbiji, oko šestog meseca života.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.