TURISTIČKO REKREATIVNI KOMPLEKS ZLATIBOR JE ENERGETSKI SAMOODRŽIV: Troškovi funkcionisanja smanjeni na MINIMUM!
Ilustracija, Foto: turističko sportski kompleks zlatibor

TURISTIČKO REKREATIVNI KOMPLEKS ZLATIBOR JE ENERGETSKI SAMOODRŽIV: Troškovi funkcionisanja smanjeni na MINIMUM!

Svakako najznačajnija investicija koju smo završili jeste postavljanje solarnih panela na krovu kompleksa

Objavljeno:

Turističko rekreativni kompleks Zlatibor, sa svojih 10.000 metara kvadratnih površine, gostima nudi smeštajne, ugostiteljske, sportske i zabavne sadržaje.

U proteklom periodu pristupilo se obnovi postojećih i izgradnji novih sadržaja, počevši od rekonstrukcije soba na drugom spratu, preko postavljanja novih, ekonomičnijih reflektora u sportskoj dvorani, izgradnji sale sa 50 mesta za radionice i seminare, novog vešeraja, sve do postavljanja solarnih panela na krovu, tako da je ovaj objekat u pravom smislu reči postao energetski samoodrživ.

„Uz podršku opštine Čajetina, značajno je unapređena ponuda ovog kompleksa. Nedavno je završena rekonstrukcija 13 smeštajnih jedinica koje se nalaze na drugom spratu objekta, što nam je bitno zbog sve većeg interesovanje sportskih ekipa koje kod nas realizuju svoje pripreme i takmičenja. Već tokom septembra Turističko rekreativni kompleks Zlatibor ugostio je nekoliko seniorskih ekipa, koje su pored smeštaja u novom ruhu imale i odlične uslove za treninge" naglasio je direktor TRK Zlatibor Nikola Novaković.

1 / 3 Foto: Turističko rekreativni kompleks Zlatibor

"Ono što je takođe novina" nastavio je Novaković "je da smo u sportskoj dvorani postavili nove, znatno ekonomičnije reflektore. Sa željom da zaokružimo ponuda kompleksa, nedavno smo otvorili i vešeraj koji je na raspolaganju i trećim licima, a napravljena je i jedna sala, sa mogućnošću pregrađivanja, za seminare i radionice kapaciteta do 50 mesta"

Svakako najznačajnija investicija koju smo završili jeste postavljanje solarnih panela na krovu kompleksa. Ovoj značajnoj investiciji prethodila je sanacija krovne konstrukcije dvorane na koju je postavljeno 500 kilovata solarnih panela. Sada objekat, pored svoje vode, ima i svoju električnu energiju što ga čini energetski efikasnim, što dalje znači da će troškovi funkcionisanja kompletnog objekta biti smanjeni na minimum.

U okviru Turističko rekreativnog kompleksa posluje i moderan "Sport kafe" u kome svoje slobodno vreme mogu da provedu kako gosti kompleksa, tako i svi stanovnici i posetioci Zlatibora, uživajući u bogatoj ponudi pažljivo odabranog menija, nezavisno od pansionskog dela ponude.

Direktor Novaković je najavio da je u narednom periodu u planu izgradnja spa centra, pre svega za potrebe sportista, ali koji će moći da koriste i komercijalni gosti. "Planirana je i adaptacija i sanacija soba na trećem spratu, što je značajno veći poduhvat od ovog što je nedavno završen. Smeštaj zadovoljava najviše standarde, pa su smeštajni kapaciteti konstantno popunjeni. Već sada postoje rezervacije za narednu, kako zimsku, tako i letnju sezonu."

Turističko rekreativni kompleks Zlatibor je od 16. oktobra ponovo domaćin Regionalne ABA 2 košarkaške lige.

„U saradnji sa sa našim šampionskim klubom KK "Zlatibor Gold gondola“ i ove godine ćemo biti jedini domaćini dva balon takmičenja ABA2 lige koju su naši momci prošle godine i osvojili. Prvi balon je u oktobru, drugi u novembru, kada će Zlatibor biti ponovo domaćin najboljim ekipama iz bivše Jugoslavije i regiona. Sve pomenuto je još jedan pokazatelj da možemo da odgovorimo svim zahtevima gostiju“ zaključio je Novaković.

„Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Opštine Čajetina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.