INTERNETOM KRUŽI SNIMAK IZ DANSKE ZBOG KOGA SE SRBIMA DIŽE KOSA NA GLAVI! Njima normalno, nama JEZIVO (VIDEO)
Foto: annieineventyrland/TIKTOK

DA LI BISTE SMELI TO DA URADITE?

INTERNETOM KRUŽI SNIMAK IZ DANSKE ZBOG KOGA SE SRBIMA DIŽE KOSA NA GLAVI! Njima normalno, nama JEZIVO (VIDEO)

Ispostavlja se da je to sasvim uobičajeno u ovoj skandinavskoj zemlji

Objavljeno:

Da li je moguće da su Danci toliko nemarni prema svojoj deci, da ih ostavljaju u kolicima nasred ulica, dok se oni švrćkaju po radnjama? Kada vidite snimak iz te zemlje, verovatno će vam na pamet pasti baš to pitanje!

Naime, kako se može videti na snimku objavljenom na društvenim mrežama roditelji u Danskoj ostavljau decu u kolicima u gradu, bilo da je kišan dan ili sunčan, a razlog za to je vrlo jednostavan - u njihovoj zemli otmice su vrlo retke, a roditelji imaju tu naviku da poslove završavaju tako što im bebe leže u kolicima same bez nadzora.

Ispostavlja se da je to sasvim uobičajeno u ovoj skandinavskoj zemlji – videti bebu kako spava u kolicima sama dok mama i tata nešto završavaju.

A i atmosfera i kultura su u Danskoj takve da roditelji jednostavno znaju da mogu to olako da urade i da se ništa loše neće desiti.

Međutim, mnogi turisti se čude kada vide bebe u kolicima ispred prodavnice ili kafića, pa tako ovi prizori izazivaju nelagodu i kod roditelja iz Srbije. Čini se da je u našoj zemlji tako nešto nezamislivo.

Pritom, caka je i u tome što većina danskih roditelja opremi svoja kolica visokotehnološkim monitorima za bebe, a i nikada nisu tako daleko. Roditelji su obično jako blizu.

U svakom slučaju, oni se ne plaše da ostave klince da dremaju napolju u svojim kolicima dok kupuju ili piju brzinsku kafu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media