ISKLJUČILI SU VAM GREJANJE USRED ZIME A NAPOLJU JE PREHLADNO? Problem možete rešiti za tili čas, evo i načina
Foto: Printscreen, Zorana Jevtić

REŠAVANJE JE LAKO

ISKLJUČILI SU VAM GREJANJE USRED ZIME A NAPOLJU JE PREHLADNO? Problem možete rešiti za tili čas, evo i načina

Začinite svoje telo nekom ljutom hranom

Objavljeno:

Ugasili su vam grejanje u sred zime, a nemate rezervnu grejalicu. Nikakvi trikovi vam ne padaju na pamet da se ugrejete, dok ne dočekati ponovno uključenje grejanja. U nastavku vam nudimo nekoliko načina koji će vas spasiti.

Ugrejte se fenom za kosu

Ako ne možete da podnesete hladnu posteljinu uzmite fen za sušenje kose, uključite ga na najjače i njime zagrejte krevet pre nego što legnete. Potrebno je svega nekoliko minuta, a rezultat će vam definitivno prijati. Takođe, fen možete iskoristiti i da zagrejete direktno svoje telo!

Rezervne čarape

Čarape ne zauzimaju mnogo mesta, tako da možete uvek da ih imate u tašni, kao rezervne ako vam te na vama ne budu dovoljne kada izađete iz kuće. To je naročito dobra ideja ukoliko pada kiša ili je napolju sneg.

Ljuta hrana

Začinite svoje telo nekom ljutom hranom, od koje ćete svakako krenuti da se znojite i osetiti vrelinu. Samo nemojte da preterate sa ljutim papričicama, kliknite i probajte ovaj recept za čili.

Topla voda

Najbrži način da se ugrejete je da pustite toplu vodu da klizi preko važih ručnih zglobova. Zagrejana krv putuje telom i čini da vam bude toplije za samo nekoliko sekundi. Dakle, kada krenete da cvokoćete, brzo stavite zglobove pod toplu vodu i čućete sebe kako ispuštate zadovoljni uzdah.

Vruć krompir

Stavite krompir u mikrotalasnu na 20 sekundi i potom ga neko vreme držite u rukama. Zvuči blesavo, ali deluje!

Obrnuta psihologija

Hladno vam je u svakom atomu vašeg bića, ali možete sebe da ubedite kako ipak nije tako. Zamislite da je neka vatra unutar vas, da sedite pored toplog kamina, ili da jednostavno uživate u ovom "prohladnom" vremenu i čudite se kako vam nije uopšte hladno.

Druga taktika je da pomislite na neko mesto koje je daleko hladnije od ovoga na kojem se vi nalazite.

Kupka umesto tuširanja

Potopite se u toplu kupku. Vaše telo će upiti toplotu iz vode i zadržati je neko vreme kada izađete iz kade. Još ako odmah popijete dopao čaj, pa još dodate malo đumbira... biće vam pretoplo! Možda budete bili raspoloženi i za ovaj egzotični čaj sa mlekom.

(Espreso/Srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.