VEROUČITELJKA OTKRILA ŠTA BOLJE ŠTITI CRVEN KONAC ILI BROJANICA? Pogledajte ODGOVOR, niko nije očekivao to! VIDEO
Ilustracija, Foto: Printscreen

otkriveno!

VEROUČITELJKA OTKRILA ŠTA BOLJE ŠTITI CRVEN KONAC ILI BROJANICA? Pogledajte ODGOVOR, niko nije očekivao to! VIDEO

Šta je bolje i sigurnije nositi te šta će nas bolje "zaštiti", crven konac ili brojanica, ispričala je veroučiteljka Andrea Kereš na svom Instagram profilu

Objavljeno:

Mnoge kulture na svetu ističu da postoje uroci koji putem različitih postupaka mogu da naškode drugoj osobi. Zato postoji verovanje da je potrebno da na ruku stavimo crveni konac kako bismo se odbranili od zavidnih pogleda koji mogu da nam kako se veruje donesu bolest, povredu pa čak i smrt.

Dok je kod mnogih vernika jedno od duhovnih obeležja - brojanica koju često ljudi nose u iste svrhe kao i crven konac.

Iako se u današnje vreme brojanice nose više iz modnih nego verskih razloga brojanica je mnogo više od običnog komada nakita. Brojanica je molitva i to jedna od najstarijih, iako se i za nju vezuje verovanje da predstavlja jednu vrstu talismana, to jest "narukvice za sreću".

A o tome šta je bolje i sigurnije nositi te šta će nas bolje "zaštiti", crven konac ili brojanica, ispričala je veroučiteljka Andrea Kereš na svom Instagram profilu, a njen odgovor iznenadio je mnoge.

1 / 5 Foto: Printscreen

"Odgovor je NIŠTA. Materija nas ne štiti. Šriti nas Bog, nekad kroz materiju, ali svakako ne putem brojanice. Brojanica nikada nije imala formu zaštite. Hrišćani nisu sujeverni i ne nose obeležja koja će ih "zaštiti". Zaštićeni smo ako smo uz Boga", rekla je u videu na svom Instagramu Andrea Kereš.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.