BEZOBRAZLUK ILI SAMO BRIGA? Roditelji OVO rade svako jutro ispred škola u Srbiji, mnoge sugrađane užasno NERVIRAJU!
Ilustracija, Foto: Profimedia, RTV Vranje printscreen

šta vi kažete?

BEZOBRAZLUK ILI SAMO BRIGA? Roditelji OVO rade svako jutro ispred škola u Srbiji, mnoge sugrađane užasno NERVIRAJU!

Roditelji su postali snobovi, a sta ce tek deca postati ostaje da se vidi

Objavljeno: 13:44h

Na Instagram stranici 192_rs objavljen je video gde su ispred škole u Srbiji zaustavljeni automobili kojim su roditelji dovezli svoju decu u školu.

Građane ovo jako nervira jer se na tim deonicama stvara gužva pa saobraćaj ne može da funkcioniše.

"Svakodnevni problemi ispred svih osnovnih škola i obdaništa u Novom Sadu i Beogradu. Roditelji koji dovoze decu, prave kolapse. Policija u većini slučajeva ne reaguje", napisano je u objavi.

Ispod posta su se nizali komentari nezadovoljnih građana:

- Nije ovo problem samo u Novom Sadu, nego ispred svake skole... Ovako je i u Obrenovcu, hoće da udju kolima u skolu....

Međutim, postoji i druga strana priče.

Po Porodičnom zakonu u Srbiji dete predškolskog uzrasta i mlađe ne sme da bude samo bez nadzora. Međutim, većina današnjih roditelja je u predškolsko i u prvi razred išla samostalno. Podrazumevalo se da dete to može i nije bilo puno polemike o tome. Čak je i deci bilo nelagodno ako bi se na putu do škole pojavio nečiji roditelj i promenio tok inače najslađeg druženja na putu do škole i nazad.

Kao pešaci deca su najugroženija u prvom, drugom i tećem razredu. Pre jedanaeste, dvanaeste godine nisu spremna da bez pratnje idu u školu, kaže za RTS direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.

Deca su jedna od najranjivijih kategorija učesnika u saobraćaju. Najugroženiji su kao pešaci – u prvom, drugom i trećem razredu osnovne škole, ali i kao vozači bicikla – u petom razredu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.