U SRBIJI NAJAVLJEN JAK MRAZ: Poznato i KADA stižu TOPLIJI dani, ali KIŠOBRANE NE ODLAŽITE!
Ilustracija, Foto: Nenad Kostić

najnovija prognoza VREMENA

U SRBIJI NAJAVLJEN JAK MRAZ: Poznato i KADA stižu TOPLIJI dani, ali KIŠOBRANE NE ODLAŽITE!

Za vikend osetniji porast dnevnih temperatura, a počeće da duva i južni i jugoistočni vetar

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod je danas najavio da će danas na teritoriju čitave Srbije "protutnjati" pljuskovi.

Iako vam je hladnoća ušla pod kosti, današnji dan u Srbiji protiče u znaku pravog jesenjeg vremena. Međutim, nalet pljuskova i grmljavine se očekuje ovog podneva u celoj Srbiji.

- Tokom popodneva na teritoriji Srbije pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine - stoji na sajtu RHMZ.

Do kraja sedmice jutra hladna, naročito u subotu, kada će ponegde i u nižim predelima biti uslova za slab prizemni mraz, dok se na visokim planinama očekuje mraz na 2 m visine.

Za vikend osetniji porast dnevnih temperatura, a počeće da duva i južni i jugoistočni vetar.

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

Sldeće nedelje toplije, pa opet kiša

U subotu nakon vedrog jutra, u toku dana malo do umereno oblačno, a kiša i pljuskovi sa grmljavinom ponovo se očekuju u nedelju posle podne i u ponedeljak, prvo na severu, zapadu i jugozapadu Srbije. Maksimalna temperatura biće i preko 25 stepena, ponegde i do 27-28 stepena.

Već krajem dana i tokom noći u severnim i zapadnim, a u utorak i u ostalim predelima očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i to zbog uticaja snažnih ciklona sa Atlantika i sa centralnog Mediterana. Ostaće i dalje toplo, zbog jugozapadnog strujanja, ali se zbog čestica peska iz Sahare očekuju obojene, tj, prljave padavine sa napomenutim česticama. Znatno obilnije padavine očekuju se u oblasti Jadranskog mora i na planinama okrenutim Jadranu.

Potom se 27/28. septembra preko našeg područja u sklopu ciklona očekuje premeštanje hladnog fronta, pa se u svim predelima očekuju kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Južno strujanje biće u skretanju na severozapadno i očekuje se prodor svežije vazdušne mase sa severa, pa će i temperature biti u padu za 5 do 7 stepeni.

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.