"JEDAN MANJE", "SLATKI SNOVI"... Ovo su NAJBIZARNIJA imena POGREBNIH PREDUZEĆA u Srbiji!
Topalovići, Foto: preentscreen, youtube

ovo je hit!

"JEDAN MANJE", "SLATKI SNOVI"... Ovo su NAJBIZARNIJA imena POGREBNIH PREDUZEĆA u Srbiji!

Da nije smešno, bilo bi tužno

Objavljeno:

Iako niko ne voli ni da ih vidi, a kamoli da ima ikakva posla sa njima, pogrebna preduzeća su počela da koriste marketinške trikove kako bi privukla potencijalne "korisnike".

Većina vas je verovatno videla neke od takvih reklamnih tabli kojima "moderni Topalovići" pokušavaju da privuku kupce i da im makar malo ublaže bol u najtežim trenucima.

Možemo uočiti čak nekoliko kategorija:

Prva i najbrojnija su imena koja se daju po prezimenu, imenu ili nadimku vlasnika preduzeća, pa tako postoje prodavnice pogrebne opreme: "Stanković", "Savić", "Suza Internacional" i mnoge druge.

Druga kategorija je u vezi sa samim činom smrti, ali na vrlo duhovit načina. Evo najinteresantnijih: "Finalno konačište", "Veseli plamičak", "Jedan manje", "Slatki snovi", "Poslednja suza", "Poslednji taksi", "Pietet", "Anđeo" ili "Spokoj".

Pogrebno preduzeće
foto: Printscreen/Facebook

Treća kategorija je takođe interesantna, a odnosi se na imena vezana za religije, mitove i natprirodna bića u njima, kao i za večna prebivališta. Pa tako postoji pogrebna oprema "Beli anđeo", "Haron", "Adonis", "Ra", "Šiva", Raj" ili "Had".

I četvrta kategorija su imena data proizvoljno, sa čime je jedino upoznat vlasnik preduzeća. Tako postoje: "Konkordija", "Kometa", "Zvezdana prašina", "Karma", "Brestovi", "Lisje", "Eukaliptus", "Zlatna palma" "Kokai", "Vikend M" ili "Neon".

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.