UŽAS KOJI TRESE SVET UPRAVO JE POSTAO JOŠ VEĆI: Secirala leševe, pa prodavala njihove delove, isplivala šok istina!
Kovčeg, Foto: EPA / Quique Garcia / POOL

JEZIVO

UŽAS KOJI TRESE SVET UPRAVO JE POSTAO JOŠ VEĆI: Secirala leševe, pa prodavala njihove delove, isplivala šok istina!

Ona je uzimala od pokojnika glave, kičme, ruke i noge, a zatim ih prodavala.

Objavljeno:

Bivša vlasnica pogrebne kuće u Koloradu priznala je u utorak krivicu, po saveznoj optužbi za prevaru rođaka mrtvih, za tajno seciranja leševa i prodaju delova tela bez saglasnosti ožalošćenih rođaka.

Megan Hes, koja je vodila pogrebnu kuću pod nazivom Sanset Mesa i posao sa delovima ljudskih tela pod nazivom Donor Services iz iste zgrade - priznala je u utorak na saveznom sudu da je prevarila najmanje desetak porodica koje su platile kremaciju svojih pokojnih najmilijih. Tužilaštvo traži od 12 do 15 godina zatvora.

Umesto da kremira tela, ona je uzimala od pokojnika glave, kičme, ruke i noge, a zatim ih prodavala, kako se tvrdi po sudskim spisima. Njen branilac je zatražio blažu kaznu od dve godine.

Godine 2009., Hes i njena majka, Širli Koh, pokrenule su neprofitabilnu donatorsku organizaciju pod nazivom "Sunset Mesa Funeral Foundation", "uslugu posredništva tela" koja posluje iz pogrebnog preduzeća i bavi se prodajom delova tela trećim licima - uglavnom za hirurške obuke i druge obrazovne svrhe.

Par je naplaćivao kupcima 1.000 dolara ili više za kremacije koje se nikada nisu dogodile. Kako bi maksimizirala profit, Hes je ciljala na siromašne i ugrožene porodice. Takođe je ponudila besplatne kremacije u zamenu za donaciju tela ili nekog organa.

1 / 4 Foto: Tanjug/AP

Mnoge porodice su primile pepeo pomešan sa ostacima različitih leševa, rekli su tužioci. Jedan klijent je umesto posmrtnih ostataka voljene osobe dobio betonsku mešavinu.

Hes je falsifikovala desetine formulara za saglasnost davaoca tela, otkrili su federalni istražitelji. Bivši zaposlenik ju je optužio da je zaradila 40.000 dolara vađenjem i prodajom zlatnih zuba nekih od preminulih, navodi se u sudskim dokumentima.

"Sastanak sa hospicijom (Centar za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu).… otvaram vrata donatorima. Oni imaju četiri ili pet smrtnih slučajeva dnevno. Spremite se!!!!… Šta kažete na dogovor za pune balzamovane kičme… 950 dolara?", napisala je Hes potencijalnom kupcu delova tela 2014.

Prodaja organa kao što su srca, bubrezi i tetive za transplantaciju u Sjedinjenim Državama je nezakonita.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.