OVAJ PRIZOR ĆE VAM NAPUNITI OČI SUZAMA: Srbi iz Soluna čuvenom dedi Đorđu priredili NEZABORAVAN GEST! (VIDEO)
Deda Đorđe na terasi svog stana, Foto: TWITTER/LEPAGORICA / SCREENSHOT

neverovatno!

OVAJ PRIZOR ĆE VAM NAPUNITI OČI SUZAMA: Srbi iz Soluna čuvenom dedi Đorđu priredili NEZABORAVAN GEST! (VIDEO)

Snimljeni prizor je potom završio na društvenim mrežama, gde je mnoge oduševio i raznežio

Objavljeno:

Kada je 1961. godine nasledio svog oca Đuru i preuzeo jedan od najčasnijih poslova, da čuva Zejtinlik, vojničko groblje u Solunu gde počivaju mošti srpskih vojnika, Đorđe Mihailović sigurno nije ni slutio koliko poštovanje i uvažavanje će uživati od sopstvenog narod, čak i kada više ne bude na istoj "funkciji".

Jedan takav gest čuvenom deda Đorđu nedavno je priredila grupa Srba koja se posle posete Zejtinliku okupila ispred zgrade prekoputa, u kojoj živi ovaj vremešni starac i zapevala iz sveg glasa.

Pesma "Tamo daleko" zaorila se pod terasom, sada već penzionisanog čuvara Zejtinlika, deda Đorđa dok je on sa suprugom samo nemo stajao na balkonu, osmehivao se posmatrao prizor. Okupljeni, među kojima je bilo i dece i starijih, ponosno su pevali stihove pesme nastale u čast srpskih vojnika koji su se povlačili preko Albanije.

Kada se pesma privela kraju, Đorđe je samo podigao ruke, počeo da tapše i maše okupljenima, a zatim pomazio zastavu koja se viori na njegovoj terasi, tik ispod mesta na kojem je stajao.

Snimljeni prizor je potom završio na društvenim mrežama, gde je mnoge oduševio i raznežio.

"Tera suze na oči...", "Predivno", "BRAVO.... Ovo je ponos svih nas. I još jednom BRAVO...", "Svaka čast", ređali su se komentari.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.