OGNJENKA ŽIVI U VRŠCU, RADI U BIBLIOTECI I PRAVA JE GOSPOĐA: To ne bi bilo čudno da ona nije MAČKA! (VIDEO)
Mačka Ognjenka, Foto: RADIO TELEVIZIJA VOJVODINE / YOUTUBE

HIT!

OGNJENKA ŽIVI U VRŠCU, RADI U BIBLIOTECI I PRAVA JE GOSPOĐA: To ne bi bilo čudno da ona nije MAČKA! (VIDEO)

Ognjenka je, kažu, angažovana na svim odeljenjima, često deli užinu sa kolegama, a neizostavna je na književnim večerima i skupovima

Objavljeno:

Gospođa Ognjenka rođena je Beograđanka, na Vračaru kod Hrama Svetog Save, što bi se reklo - "u krugu dvojke". Iako ju je put naveo u Vršac, gde već sedam godina živi i radi, zadržala je ponešto od arogantne, gospodske elegancije.

Svakog dana, pre svih, gospođa Ognjenka dolazi na posao u gradsku biblioteku gde, kako kažu, radi od jutra do mraka, izveštava "Radio-televizija Vojvodine".

"Voli ona sa nama užinu da deli, da se mazi, prede i veseli. Ništa tako ne bi bilo neobično, da Ognjenka nije divna, crna, umiljata mačka", kazuju stihovi Ognjenkine koleginice iz biblioteke, koja tvrdi da dan na poslu ne bi bio isti bez Ognjenke.

Ume ona, kažu i nedeljom da dođe, a često je znala da ostane i tokom noći, među knjigama. I uspe da uzbuni čak i policiju i vlasnike.

"Ona je dva puta ostala zaključana u bublioteci, pošto ona obožava ovaj prostor i, naravno, alarm je u neko određeno vreme, kada je ona počela da šeta, odradio svoje. Svi smo brzo odreagovali, spasli smo je, ali ona ume čak i da se sakrije da bi ostala u biblioteci. Ne znam, možda bi svi mi trebali da budemo češće u biblioteci, možda tu ima neki unutrašnji mir i nešto što svi mi tražimo, a možda ćemo baš tu da nađemo", kaže bibliotekarka Jasna Krsmanović.

Ognjenka je, kažu, angažovana na svim odeljenjima, često deli užinu sa kolegama, a neizostavna je na književnim večerima i skupovima. Ognjenka zna koja je zapravo njena misija.

1 / 2 Foto: RADIO TELEVIZIJA VOJVODINE / YOUTUBE

"Ona za sobom ima veći opseg književnih večeri nego većina nas, a mislim da je i više knjiga videla nego većina nas", dodaje Jasna.

Radni dan gospođe Ognjenke počinje rano, u prvim jutarnjim satima ona je već na Svetosavskom trgu, čiji je simbol, a završava se kasno, među knjigama koje čita u tišini.

(Espreso / RTV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.