KYARA I MEOW SU PAS I MAČKA KOJI SE MNOGO VOLE: Ako ste se pitali kako je to moguće, pogledajte ih! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

PRELEPO

KYARA I MEOW SU PAS I MAČKA KOJI SE MNOGO VOLE: Ako ste se pitali kako je to moguće, pogledajte ih! (FOTO)

Meow je fenomenalna mačka, iako nikad nisam razmišljala o takvom sestrinstvu

Objavljeno:

Zdravo Espreso društvo. Mi smo Kyara i Meow. Ja, Kyara imam 9.5godina, a sestra Meow 7.5.

Živimo u jednoj prelepoj harmoniji, ako se pitate kako se pas i mačka podnose. Ja sam kupljena kod najboljeg Ace Karajovića, bila sam vrlo uplašena dok se nisam upoznala sa Jovanom, nisam znala kako zapravo funkcioniše to sve.

Ali... Dobila sam prelep dom, pun ljubavi i pažnje.

meow i pas
foto: Espreso

Meow je dosla jednog prehladnog januara ispred kuće u kojoj smo Jovana i ja živele. Pustile smo je da se ugreje, nahranile... I onda je Jovana za svoj rođendan odlučila da Meow ostane sa nama.

Drago mi je zbog toga, Meow je fenomenalna mačka, iako nikad nisam razmišljala o takvom sestrinstvu. Sada volim sve mačke koje vidim, krenem napolju ka njima da ih poljubim, ali Jovana ne da, kaže nije tvoja maca, pazi da te ne ogrebe.

meow i pas
foto: Espreso

Ja imam gastritis, pa zadnjih par godina jedem samo sensitive hranu, a Meow voli granule sa ukusom pačetine ili morske ribe. Mama Jovana se bavi kozmetičkim uslugama i prijalo nam je kada je radila u stanu, jer smo sretale mnogo lepih zgodnih žena koje su nas mazile svakodnevno.

Kad je imala zabranu rada za svoj posao zbog neke korone koja i dalje traje, milion puta smo čule da ona može i na hlebu da živi, ali ćemo mi dobiti našu klopu kao i pre.

Uvek smo imale sve naše kako smo navikle, ona je tada nestajala ranom zorom i radila neke druge poslove, pominjala je i volontiranje za penzionere, obolelu decu... Često je bila tužna, ali smo nas dve bile sa njom i uz nju i sve je doslo na svoje kao i pre tih zabrana.

meow i pas
foto: Espreso

Meow ne izlazi često napolje, nekada je izvedemo na povodac ispred zgrade, u sitne sate kada nema puno opasnosti, a ja volim da šetam po blokovima i Keju, da trčim sa golubovima i vrapcima, volim da se vozim kolima dok Jovana peva (iako loše peva, meni je to prelepo).

Jednom je Meow nestala. Meni je to bilo strašno, patila sam mnogo. Jovana se zarekla da ce je naći. 40dana kasnije, naša Meow je bila ponovo kući sa nama. Jovana je govorila da smo jedna drugoj slale mnogo ljubavi i da je zato ta potraga bila uspešna.

meow i pas
foto: Espreso

Nas dve smo mnogo vezane za Jovanu. Ona mnogo brine o nama, mnogo nas voli. Jovana me ne ispusta sa oka nikada, ne ostavlja me samu ni kada me vodi kod moje frizerke Andree koja je takodje veliki ljubitelj zivotinja, lepo pričaju, volim kada slusam o mojim drugarima koji nemaju dom, a njih dve im pomažu. Kroz nas stan je proslo dosta kuca i maca drugara koji su zahvaljujući mami i njenim prijateljima našli dom i sada su i oni srećni.

Jovana toliko voli životinje da pomaže svakoj. Tako da smo ugostili i pse i mačke, imamo i drugara Gari Barberija koji je morsko prase, Jovana kaže da je spasen da ga ne pojede zmija. Espreso i drugi mediji su pre 5godina pisao o Jovani i njenoj drugarici kada su preko mesec dana isle da hrane i spasavaju labudove sa Zemunskog keja, Meow i ja smo ponosne na nju, neke labudove smo upoznale kuci kada ih je donosila da se odlede pa vraćala nazad na reku.

1 / 10 Foto: Espreso

I ona tada dođe promrzla, ušuška se ispod jorgana sa nas dve i priča kako treba još malo da izdržimo, jer oni nemaju šta da jedu, a ona im nosi džakove kukuruza i žitarica. Izdrzale smo zajedno.

Jovana je obećala da ćemo jednog dana živeti u našoj kući, da ćemo imati svoju travicu. Ja ne znam šta to znači, ali ideja mi se dopada. Slavimo zajedno nase rođendane, dane kad smo Meow i ja dosle u Jovanin život.

15.1. slavimo Jovanin rođendan. To je valjda slično kao dođemdan, pošto takođe budu tortica i svećice. Često kaže da nismo ni na pola druzenja.

Sve tri zelimo sto duze da budemo zajedno, ne znam gde bismo pa išle i što bismo se ikada razdvajale. Naša čarolija zajedničkog života i ljubavi koju delimo zaslužuje što duže da traje i Jovana kaže da će uraditi i nemoguće da bude tako.

Mi verujemo u zauvek, jer ona kaže da zauvek postoji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.