VIOLETA IZ ČAČKA ZBOG POSKUPLJENJA VIŠE NEĆE PALITI PEĆ: Električar otkriva kako uštedeti struju PREDSTOJEĆE ZIME
Šporet, Foto: RINA

STRUJA

VIOLETA IZ ČAČKA ZBOG POSKUPLJENJA VIŠE NEĆE PALITI PEĆ: Električar otkriva kako uštedeti struju PREDSTOJEĆE ZIME

Ukoliko budemo smanjili potrošnju toplotne, ali i električne energije sebi ćemo obezbediti uštedu i to 15 odsto

Objavljeno: 10:09h

Nikad kao ove zime izgleda da neće stariji članovi domaćinstva šetati kroz kuću i gasiti svetlo pokušavajući da uštede električnu energiju i na taj način smanje račun za struju.

Poklopiti šerpu pri kuvanju, podići temperaturu rashladnim uređajima, gasiti svetlo za sobom samo su neki od saveta Ministara Rudarstva i energetike kako da se u ovim kriznim vremenima uštedi električns energija. U domaćinstvu Stašića oduvek se vodilo računao potrošnji, pa im ova zima neće doneti ništa novo.

1 / 3 Foto: RINA

- Struju smo do sada trošili negde oko 300 kilovata, negde oko 3000 dinara, zimi je to bilo malo više, jer smo tada uključivali peć u sobi, sada verovatno to nećemo raditi zbog ove situacije, zbog poskupljenja" rekla je za agenciju RINA Violeta Stašić, domaćica iz čačanskog sela Loznica.

1 / 2 Foto: RINA

Prema savetima struke ušteda ne bi trebalo da predstavlja problem, jer se ne zahteva neko ekstremno, već veoma razumno ponašanje.

- Najveći potrošači električne energije u jednom domaćinstvu su tea peći, grejalice, šporeti, bojleri i klime. Postoje neki saveti i preporuke koje bismo trebali da poslušamo jer bi samim tim i naši računi bili manji, recimo led sijalice su jedna vrsta uštede, takođe da gasimo bojler kada nismo kod kuće, posebno kada idemo na odmor ili neki duži put-, rekao je Filip Paunović električar.

Ukoliko budemo smanjili potrošnju toplotne, ali i električne energije sebi ćemo obezbediti uštedu i to 15 odsto, a sva domaćinstva koja budu imala niže račune sebi će obezbediti dodatne popuste.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.