PRESTOLONASLEDNIK ALEKSANDAR KARAĐORĐEVIĆ IDE NA SAHRANU SVOJE KUME ELIZABETE: Princ Filip otkrio detalje
Aleksandar Karađorđević, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

POTVRĐENO

PRESTOLONASLEDNIK ALEKSANDAR KARAĐORĐEVIĆ IDE NA SAHRANU SVOJE KUME ELIZABETE: Princ Filip otkrio detalje

Kroz istoriju kraljica Elizabeta je bila velika inspiracija umetnicima, navela je princeza Danica

Objavljeno:

Princ Filip Karađorđević i njegova supruga princeza Danica Karađorđević istakli su da se trude da što više vremena provode u narodu i da je njihov cilj vraćanje tradiciji i duhu predaka koji nam je ostavljen u amanet, kao i da je smrt kraljice Elizabete II došla je u veoma nepovoljnom periodu.

"Upoznao sam je na pedesetom rođendanu svog oca, to je bila posebna prilika i mnogo poštovanje prema njoj se osećalo. Mislim da je ovo veliki gubitak za ceo svet, njena smrt je došla u jako lošem periodu. Bila je simbol snage i jednistva ne samo u Velikoj Britaniji, već i u celom svetu", rekao je princ Filip.

Otkrio je i da će prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, kao glava porodice, i neko koga je kraljica Elizabeta krstila, prisustvovati njenoj sahrani.

"Moj otac će ići kao glava naše porodice, a ja ću pokušati da odem", istakao je princ Filip.

Kroz istoriju kraljica Elizabeta je bila velika inspiracija umetnicima, navela je princeza Danica.

"Kroz istoriju se videla njena želja da bude u korak sa vremenom i da se kreće ka modernizaciji. Njen lik bio je velika inspiracija pop kulturi, nalazila se i na poštanskim markicama. Veoma je bilo značajno njeno istupanje i kontakt sa narodom. S obzirom na to da je sa samo 25 godina došla na čelo Velike Britanije bila je veoma zatvorena i stidljiva, a kontakti sa ljudima napravili su jednu stabilnost. Imala je i jak odnos prema porodici, bilo je tu mnogo izazova, ali su išli u korak sa vremenom", kaže Danica Karađorđević.

Planovi monarhija i monarha su dugoročni i kada se o njima govori glavni cilj je uvek očuvanje tradicije.

"Karađorđeviči su uvek bili blizu naroda, mi smo i potekli od naroda. Mi nastavljamo nasleđe mojih predaka, želimo da budemo što više sa ljudima. Jako me inspiriše kraljevska porodica Lihtenštajna, kao i kraljevska porodice iz Španije", istakao je princ Filip, pa dodao:

"Širom Srbije nas sjajno primaju. Mi smo jako topao narod i veoma mi je prijatno da putujem i razgovaram sa toplim i dobrim ljudima. Sa nama ide i naš stin Stefan, koji je pravi Srbin i dete ove zemlje i privlači pažnju gde god da se pojavi. On je i rođen u Srbiji. Ja učim srpski jezik, težak je, ali se trudim", rekao je princ Filip.

Naš princ i princeza ne kriju da živie kao običan svet i da im je izuzetno važno da što više budu među narodom.

"Mi živimo jedan normalan život, jako nam je značajno da budemo među ljudima, samo kroz to vidimo jačanje tradicije i vraćanje duha predaka koji su nam ostavili u amanet", rekla je Danica.

(Espreso / Kurir / Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.