OVO JOŠ NISTE VIDELI: U 21. veku na vašaru, verovali ili ne - GILJOTINA SA SVE SEČIVOM! Ko ovo kupuje?(FOTO)
Giljotina na vašaru, Foto: Printscreen

auuu!

OVO JOŠ NISTE VIDELI: U 21. veku na vašaru, verovali ili ne - GILJOTINA SA SVE SEČIVOM! Ko ovo kupuje?(FOTO)

Tamo se nekad mogu i naći i nedozvoljena sredstva poput lekova, pa čak i opasni predmeti poput raznih bodeža, ali i oružje!

Objavljeno:

Na pijacama, buvljacima i vašarima u Srbiji moguće je naći bukvalno sve - od igle do lokomotive.

Tamo se nekad mogu i naći i nedozvoljena sredstva poput lekova, pa čak i opasni predmeti poput raznih bodeža, ali i oružje!

Ipak, prizoru sa jednog vašara iznenadili su se mnogi.

Naime, pored tezgi među knjigama, posudama i jaknama koje vise, stoji - verovali ili ne - giljotina.

Giljotina na pijaci
foto: Printscreen

I to sa sečivom koje nije uklonjeno.

Giljotina je inače mehanička naprava koja je služila za izvršenje smrtne kazne nad osuđenicima i to odsecanjem glave. Ona je bila zamena za sekiru kojom se vekovima pre toga u Francuskoj vršila egzekucija nad osuđenikom.

Nakon što je fotografija ove opasne naprave koja se našla na vašaru osvanila na mrežama, komentari su se samo nizali.

- Da li je ispravna?

- Pošto giljotina? Dve glave.

- Uh, jel' uvoz iz Francuske?

- Francuska. 18 vek. Odiše klasičnim šarmom koji ističe ručni rad vrhunskih majstora i modernim stilom koji naglašavaju neobični metalni detalji. Dodatne stolice upotpunjuju luksuzan i sofisticiran izgled garniture kao celine. Dostupna u velikom broju tipova. Garnitura je pokretna.

Vlada Srbije usvojila je 2018. godine uredbu o zabrani izvoza, uvoza i tranzita robe koja bi se mogla koristiti za izvršenje smrtne kazne, mučenje ili drugo okrutno, neljudsko ili ponižavajuće postupanje ili kažnjavanje, nezavisno od njihovog porekla.

Kao predmeti čiji promet je zabranjen navedeni su vešala, giljotine i oštrice za njih, električne stolice za ubijanje ljudi, hermetičke komore za ubijanje ljudi smrtonosnim gasom ili drugom supstancom, kao i automatski sastavi za ubrizgavanje smrtonosne supstance namenjeni ubijanju ljudi. Zabranjene su i lisice konstruisane za pričvršćivanje na pod, zid ili tavanicu, kao i prinudne stolice opremljene okovima ili drugim sredstvima za obuzdavanje ljudi, a ne zabranjuje stolice opremljene samo trakama ili kaiševima.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.