POMAMA ZA DADILJAMA U BEOGRADU, RODITELJI NUDE 90.000 DINARA! Milana za Espreso otkrila RAZLOG, oglasi preplavljeni
Dadilja, Foto: PRINTSCREEN/SUPERSITERKA.COM, Profimedia

POSAO

POMAMA ZA DADILJAMA U BEOGRADU, RODITELJI NUDE 90.000 DINARA! Milana za Espreso otkrila RAZLOG, oglasi preplavljeni

Ogromna pomama za ovom strukom!

Objavljeno:

Pred kraj sezone godišnjih odmora, a na početku školske godine mnogim roditeljima koji su u radnom osnosu, a koji nemaju mogućnost da ostave svoju decu na čuvanje bakama i dekama, jedina preostala opcija je unajmljivanje dadilje koja će ili čuvati decu kod kuće ili ih voditi i dovoditi iz škole i vrtića.

Zato se u ovo doba svake godine dešava pomama za dadiljama. Na internetu ćete videti milion oglasa bilo roditelja, bilo agencija koje potražuju uglavnom osobe ženskog pola sa iskustvom u čuvanju dece.

Plate koje se u određenim oglasima su na zavidnom niovu, pa tako smo pronašli oglase gde porodice nude potencijalnoj bebisiterki čak 75.000 dinara na jednom oglasu, i između 70.000 i 90.000 dinara mesečno na drugom na.

1 / 2 Foto: Printscreen/supersiterka.com

Bilo je i mizernih ponuda, pa smo tako pronašli oglas gde porodica u Novom Sadu nudi 29.400 dinara za posao čuvanja petomesečne bebe za koju je potrebno neprestano angažovanje, i to radnim danima.

Oglas
foto: Printscreen/Jooble

Čini se da na osnovu oglasa da su dadilje to jest bebisiterke u deficitu u odnosu na ogromnu potražnju istih. Ali i bez obzira na to, određeni roditelji su neprestanoj potražnji za adekvatnom osobom kojoj će poveriti svoje dete.

Posebno u poslednje vreme kada su u strahu zbog slučaja koji se desio u Kruševcu, gde je uhapšena dadilja zbog sumnje da je otela bebu i odvela je kod dečka u okolno selo i to sve kako bi zadobila njegovu ljubav.

Međutim, neretki su slučajevi da roditelji od dadilja zahtevaju nemoguće i da im se nijedna dadilja ne učini dovioljno adekvatnom da joj ostavi na čuvanje decu.

Za Espreso je podelila svoje iskustvo dadilja Milana Petrović iz Beograda koja ima već 6 godina iskustva u ovom poslu. Čuvala je decu gotovo svih uzrasta i kaže da cena njenog angažmana zavisi od opisa posla, uzrasta deteta i njenih zaduženja, i to od 250 do 660 dinara po satu.

Kaže da je radila čak i sa porodicama koje se bave javnim poslom, sa intelektualcima, ali u prosečnim srpskim porodicama.

Od raznovrsnih iskustava koje je imala prilike da iskusi, izdvojila je jedan zahtev gde je, kako kaže Milana, porodica "pobrkala" da li traži dadilju ili spremačicu.

Anagažovala me je jedna poznata porodica i dogovor je bio da poptišem ugovor pre angažmana. Kada sam videla šta se od mene traži, iznenadila sam se i odbila da radim takvu vrstu posla. U ugovoru su naveli da sam u obavezi da čistim kuću, da naučim dete da hoda i da peva. Rekla sam im ili da izmene ugovor ili neću raditi. Oni su ga korigovali negodujući, ali se opet nisam se dugo zadržala kod njih" ispričala je za Espreso Milana.

Čistačica, Rukavice, Čišćenje, Raspremanje
foto: Profimedia

Ovo nije jedino takvo iskustvo koje ima Milana, te je dodala da se u 50% slučajeva od dadilja traži da budu i spremačice.

Na oglasima jasno piše da neko nudi uslugu čuvanja dece, ali roditelji vrlo često pomešaju konce pa od nas očekuju da peremo i čistimo. Za detetom bih uvek počistila, pogotovo ako napravi lom u momentima kada ga čuvam, ali kako je postala učestala praksa da roditelji, kako bi uštedeli, unajme jednu osobu i da čuva decu i održava kuću, počela sam da naglašavam u oglasima da ne čistim, ne perem, ne kuvam i ne šetam kučiče", dodala je naša sagovornica.

Danas je roditeljima mnogo više važnije iskustvo u poslu nego određena kvalifikacija. Na oglasima gde potražuju dadilje uglavnom pišu da traže odgovornu osobu sa iskustvom, ali traže i medicinske radnike, pedijatrijske sestre, ženu ili devojku, a sagovornica nam je objasnila koji tip najlakše dolazi do posla.

Kada imaju izbora između mlađe devojke i starije žene, uvek se pre odlučuju za stariju osobu. Valjda im više ulivaju poverenje, ne znam", objasnila nam je Milena.

Razgovor za posao, Intervju za posao
foto: Printscreen/youtube

Ona je takođe nasglasila da nikada nije radila za agencije, jer nije imala potrebe. Kaže uvek je mogla da nađe posao, negde se zadržavala duže nekad kraće. Kaž ei da ima porodica koje unajmljuju bebisitere samo po sezonama, pa tako je za jednu porodicu radila od septembra do decembra, pa od februara do juna.

To su uglavnom bile porodice koje nisu imale potrebe isključivo za čuvanjem dece, već za nekim ko će im pomagati da urade domaće zadatke i animirati ih, iako roditelji u tim momentima budu kod kuće", rekla je za Espreso Milena.

Sagovornica nam je rekla i da je u avgustu već imala par poziva za angažovanje samo u toku septembra jer su dvnevni boravci koje organuzuju škole počinju uglavnom u drugoj polovini septembra, a roditelji ne mogu da usklade sa poslom pa traže osobu koja će pričuvati decu par nedelja.

Dodala je i da u toku letnjih mesecu bude velika potražnja za dadiljama jer su deca na raspustu, pa su kod kuće stalno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.