SRPKINJA PRIZNALA DA JE SMUVALA PROFESORA S FAKULTETA: Stariji od nje 16 godina, A KRAJ PRIČE ĆE VAS ZABEZEKNUTI!
Foto: Profimedia, Ispovesti

ISPOVEST

SRPKINJA PRIZNALA DA JE SMUVALA PROFESORA S FAKULTETA: Stariji od nje 16 godina, A KRAJ PRIČE ĆE VAS ZABEZEKNUTI!

U Srbiji veze između studentkinja i profesora nisu retke

Objavljeno:

Ne postoji zakon koji zabranjuje romantičnu vezu između profesora i studenta, kao ni etički kodeks ponašanja koji bi to mogao zabraniti, iako ih svaka ustanova ima.

Generalno, ocenjuje da se stupanje u odnose koje je dobrovoljno ne može zabraniti, jer je to stvar slobode. Ipak, ističe moralne dileme koje proizilaze najpre iz najuočljivijeg - razlike u godinama - dalje upozoravajući na to da je pristanak ključan.

Ukoliko bi se desilo da se profesor udvara nekoj studentkinji, razliku između uznemiravanja i udvaranja pravi njen osećaj.

S obzirom na sve gorenavedeno, u Srbiji veze između studentkinja i profesora nisu retke.

Jedna devojka je opisala kakav je odnos imala sa svojim profesorom za koga se sada udaje.

- Uskoro se udajem za bivšeg profesora sa fakulteta i veoma sam srećna zbog svog izbora. Ljubav je prelepa stvar i ne dopuštajte drugima da vam ruše snove. Moj budući suprug je stariji od mene 16 godina. Dok sam išla na predavanja i polagala ispite kod njega, uvek je postojalo nešto među nama, ali ništa konkretno se nije dešavalo. Bio je isti prema svima. Zaista mi se sviđao od samog početka ali ne kao profesor, već kao čovek, kao muškarac sa kojim bih želela provesti ceo život. Čekao je da diplomiram da bi mi priznao svoja osećanja. Pre sam živela u iluzijama da se to nikada neće dogoditi i da se samo zanosim, te da je to možda neka prolazna faza. Ali evo, dogodilo se ! Ljudi, nikada ne odustajte od svojih snova, ma koliko god vam se činilo da su nemogući. Prava ljubav je uvek dobrodošla, nebitno kada, gde i u kojem momentu - napisala je u ispovesti.

Ispovest
foto: Ispovesti / Printscreen

Ovo su bili komentari:

- Srećno, ali ja bih se uvek pitala da li tako i druge studentkinje gleda i da li će me jednog dana zameniti nekom novom i mlađom koju je isto tako upoznao. Nije mi baš najnormalnije da se profesor zaljubi u 16 godina mlađu studentkinju ali okej, ko sam ja da sudim.

- Javi kako ti je u braku, ukoliko si se udala. Zanima me da znam, da i ja stupim u isti sa mojim profanom.

- Sad znamo kako si završila faks.

- Ja sam spavala sa profesorom od 45 godina i bilo mi je predobro. On je zgodan i nisam mogla da mu odolim.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.