EVO KADA NAM SE PONOVO VRAĆA PRAVO LETO: Meteorolog Đurić OTKRIO tačan DAN!
Đorđe Đurić, Foto: Beta/Emil Vas/Espreso/Emilija Jovanović

jesen stigla u avgustu

EVO KADA NAM SE PONOVO VRAĆA PRAVO LETO: Meteorolog Đurić OTKRIO tačan DAN!

Meteorolog Đorđe Đurić objavio je novu vremensku prognozu za naredne dane i najavio da nam posle zahlađenja stiže novi period sa sunčanim intervalima

Objavljeno:

Nakon obilnih padavina i nestabilnog vremena koje je zahvatilo našu zemlju, poznati meteorolog Đorđe Đurić za Telegraf.rs donosi i najavljuje lepe vesti. Naime, sunčano i toplo vreme vraća se na velika vrata već za četiri dana.

Meteorolog Đorđe Đurić na samom početku razgovora ističe da nas posle obilnih padavina i tužne, sumorne kiše, očekuje još pravih letnjih dana do kraja avgusta, pa i do samog početka septembra.

- Nije još došao kraj letu, biće još pravih letnjih dana i temperatura, ne baš tropskih kao sredinom jula i početkom avgusta kada je temperatura išla i preko 40 stepeni, ali ćemo imati lepe dane - ističe meteorolog na samom početku razgovora za Telegraf.

Kako dalje najavljuje, do četvrtka nas očekuje promenljivo i oblačno vreme uz čestu pojavu kiše uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, uz maksimalnu temperaturu od 23 do 27 stepeni.

- Sutra, tačnije u utorak, nas takođe očekuje maksimalna dnevna temperatura od 23 do 27 stepeni uz povremene pljuskove, u sredu nešto toplije, od 25 do 29 stepeni, a već u četvrtak stiže lepše vreme sa prosečnom dnevnom temperaturom do 30 stepeni - objašnjava meteorolog Đorđe Đurić.

U petak nas očekuje prosečna dnevna temperatura do 30 stepeni uz dosta više sunca u odnosu na prethodne dane, koji će nam ujedno biti i najava za povratak toplih i lepih letnjih dana.

- U četvrtak i petak se takođe očekuje kiša, ali ona će biti dosta ređa, a ponegde će se javiti kratki pljusak praćen grmljavinom, ali znatno stabilnije vreme - rekao je meteorolog Đurić.

Za vikend nas, kako najavljuje poznati meteorolog za Telegraf.rs, čeka pravo sunčano i letnje vreme sa temperaturom od 28 do 32 stepena.

1 / 6 Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

Kakvo nas vreme očekuje krajem avgusta i početkom septembra?

Hronološki navodeći, on dodaje da nas do kraja avgusta čeka sunčano i veoma toplo vreme sa temperaturom od oko 32 do 33 stepena.

- Poslednji dani u avgustu biće topli i sunčani, dok nam početak septembra donosi manje prolazno osveženje i pripremu za jesen koja nam dolazi - istakao je meteorolog Đorđe Đurić.

Podsetimo, Srbija je nakon prekida toplotnog talasa, u kome je živa u termometru dostigla 40°C, konačno dobila dugo čekano osveženje. Pala je velika količina kiše, što je obradovalo poljoprivrednike, ali su istovremeno poplave u nekim gradovima napravile manje probleme.

Meteorolog Đorđe Đurić objasnio je i najavio ranije da ovaj ciklon uslovljava kružno kretanje nad Srbijom, te da nas ove obilne padavine nisu mogle zaobići.

- U ovom ciklonu kruži veoma vlažna i nestabilna vazdušna masa, pa širom Srbije ovog vikenda, ali i tokom nedelje, ima više kiše i obilnih pljuskova sa grmljavinom. Najobilnijih padavima ima na severu Srbije, a samo u Novom Sadu je palo oko 70 mm kiše po kvadratnom metru, što je više kiše nego u proseku za ceo avgust - objasnio je ranije meteorolog Đorđe Đurić.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.