AKO PLANIRATE DA IDETE U PARALIJU OVO MORATE DA ZNATE: Srbi pobesneli, ovo nisu OČEKIVALI, nekima ideja za BIZNIS!
Ilustracija, Foto: Printscreen

šok!

AKO PLANIRATE DA IDETE U PARALIJU OVO MORATE DA ZNATE: Srbi pobesneli, ovo nisu OČEKIVALI, nekima ideja za BIZNIS!

Grci su odlučili da uvedu poseban depozit za rentiranje automobila, te je jedan Srbin odlučio da u grupi Grčka info obavesti one koji planiraju da rentiraju auto

Objavljeno:

Grčka je jedno od omiljenih letovališta srpskih turista, a Paralija je svakako na vrhu liste.

Međutim, Grci su odlučili da uvedu poseban depozit za rentiranje automobila, te je jedan Srbin odlučio da u grupi Grčka info obavesti one koji planiraju da rentiraju auto.

Poštovani, u Paraliji dnevna cena renta kara je 45 do 50 evra. Naravno, plaćamo i gorivo koje potrošimo. Ali nigde u cenovniku ne stoji da se još mora položiti depozit od 600 evra. Depozit se vraća kad vratite autoali uvek postoji mogućnost da se auto u vožnji pokvari ili vas neko zakači i ostadoste bez depozita, napisano je u objavi.

Paralija
foto: Printscreen/Facebook

Ovaj post pokrenuo je lavinu komentara. Neki su ovo pravdali činjenicom da kompanije ne bi mogle samo troškove mehaničara da pokriju ako sebe ne bi obezbedile depozitom.

Ovo su samo neki od komentara

Nije depozit za to, za to imaju osiguranje, depozit je u slucaju da vi izazovete nezgodu i ostetite auto, sto je normalno.

Jednom je ovo poslužilo kao super ideja da pokrene biznis

Kupim kola. Osigaram kasko. Iznajmim korisniku. Uzmem depozit. Korisnik osteti vozilo. Ja popravim vozilo po AO ili kasko polisi, a korisniku kazem da cu popraviti od depozita koji je ostavio.

Hm... Koji su uslovi za otvaranje Rent a car agencije?

Podsetimo se i ispovesti Mikice iz Loznice koji Paraliju ne bi menjao ni za šta.

U emotivnoj ispovesti, prilikom prisećanja, on se osvrnuo na svaki segment letovanja, od samog polaska, prelaska granice, dolaska u apartman, obroka, kako na plaži, tako i u apartmanu, pa i igranja sa vršnjacima iz Grčke.

Njegovu ispovest vam prenosimo u celosti:

Evo kako su izgledala moje letovanja u Paraliji pre 40-ak godina-1980, 1981, 1982. godine.

Polazak iz Srbije oko 4 ujutru, auto natrpan šerpama, loncima, tanjirima,šoljama, priborom za jelo, začinima, brašnom, pirinčem, ponekom konzervom. Od garderobe za mene (dete)- par kupaćih gaćica i kratkih pantalona, majice, papuče, patike i to je to.

Dolazak na granicu oko 13 časova, Evzoni, naravno. Nije prevelika gužva, maksimalno do 1 sat čekanja. Pada u oči da je grčka carinarnica mnogo lepša i uređenija od jugoslovenske, sve nekako šarenije i modernije-baš zapadnjački/kapitalistički.

Paralija, Kolo
foto: Printscreen/Facebook/Grčka Info

Pa onda odlično asfaltiran put ka jugu, sve sa cvećem. Pa simpatični kamioneti koji se, puni voća i povrća, uključuju na glavni put. Dolazak u Paraliju oko 16 časova i odmah potraga za stanom. Skromno, ali za nas decu odlično. Dva ili tri kreveta i ormanom, kupatilce 2 puta 2 metra, kuhinja samo sa rešoom, bez pribora za jelo i posuđa, bez frižidera.

Bez klime - šta je to klima uređaj? Terasa pristojna sa pogledom na sprženu livadu i neku šašu. Komaraca u izobilju. Frižider u hodniku, na svakom spratu po jedan. Topla voda-samo po rasporedu, napisanom na lošem srpskom jeziku i okačenom na zidu kod recepcije -„ponedeljkom pre podne, utorkom popodne, sredom bez itd.“ Meni kao detetu dovoljan je bio i onaj tuš u dvorištu, sa mlakom vodom da se sperem od peska i soli.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.