"SATIMA SE PREVIJAJU I MUČE NA PEŠKIRU DOK SE KONOBAR NE SAŽALI!" Srbin ispričao šta sve naši rade U GRČKOJ (FOTO)
Plaža, Foto: Printscreen

DA LI JE REALNO?

"SATIMA SE PREVIJAJU I MUČE NA PEŠKIRU DOK SE KONOBAR NE SAŽALI!" Srbin ispričao šta sve naši rade U GRČKOJ (FOTO)

Većina je priznala da obično izbegava plaže na kojima su gužve tolike da je borba za mesto neminovna

Objavljeno:

Kako je turistička sezona u punom jeku, plaže na svim popularnim letovalištima vrve od turista, a ko želi da izbegne ležanje na pesku i omogući sebi celodnevni komfor u nekom od barova moraće da nađe dobru taktiku da se izbori sa gužvom.

Za to su obično zaduženi - ranoranioci u ekipi koji su spremni da, dok ostali još uvek spavaju, odu na plažu i zauzmu mesto koje im odgovara kako kasnije ne bi cela porodica natovarena stvarima lutala po vrućini u potrazi za idealnim mestom za odmor i uživanje.

Ipak, prema svedočenju jednog turiste iz Srbije koji ove godine letuje u Grčkoj, postoji i drugi način da se izborite sa gužvom. On je u Fejsbuk grupi "Grčka info" objasnio o čemu se radi i malo je reći da je reč o iznenađujućoj praksi.

"Obično ako se uspavamo i kasnije dođemo na plažu ako je gužva potražimo neki drugi kafić i nikad se nije desilo da izvisimo za mesto. Međutim ima ljudi koji bukvalno legnu na peškir i čekaju da se napravi mesto baš u tom određenom kafiću. Spremni su da leže satima da se previjaju i muče na peskiru dok se konobar ne sažali. Osetite ogromnu neprijatnost što vi sedite i pijete kafu a neko se muči tik pored vas. Onda skapirate da to uopšte nije loša ideja i da je lakše ležati i čekati svoje mesto nego bazati u krug po vrućinčini sa sve stvarima i glumiti gospodu", otkrio je on i upitao ostale korisnike koju taktiku oni primenjuju da se izbore za mesto na plaži.

Većina je priznala da obično izbegava plaže na kojima su gužve tolike da je borba za mesto neminovna, drugi kažu da im je boravak na pesku jednako uživanje kao i u baru.

Grčka
foto: FACEBOOK / GRČKA INFO / SCREENSHOT

"Ja kad idem na plažu, spustim peškir i uđem u vodu. U kafić ni ne pogledam, a kamoli da čekam na red", "Ne idem u mravinjak", "Spavam dugo, izađem i pre bih se ubila nego da idem u gužvu...i da tako čekam a i da me zanima ko čeka i uvija se u blizini. Ima plaža i mora, uvek nađem da sam bez gužve...", "Idem u pred i post sezoni", "Dođem na plažu raširim peškir i pravac u more", "Taktika je da se ne ide na takva mesta...Grčka je prepuna plaža gde uopšte nema nikakvih gužvi...", "Ležimo na peškiru ili našim ležaljkama kako ko i uzimamo piće iz kafica pa nam nije neprijatno što odbijamo konobara za novu turu kad god dođe jer mu pazar ide svakako", "Ja ovakvu gužvu u životu nisam doživela. Tamo gde idem bar 50 kvadrata su mi na raspolaganju. Kafići me ne interesuju, možda rano ujutru na kafu i to je sve", pišu jedni.

Drugima, priznaju, nije teško da prošetaju duž cele plaže ili sačekaju u blizini ne bi li našli mesto za sebe.

"Uvek se nađe mesto i u podne i posle podne. Ići od bara do bara naći slobodnu ležaljku staviti peškir i to je to", "Bazamo", "Biram pesak, topao, vruć...ako ima mesta, peškir raširim, ako ne sednem i čekam mesto za svoj hram plaže. I da, uglavnom imam sreće jer čim je toplije masovno beže u apartmane i eto mesta na plaži", objašnjavaju.

"Nije mi bitno da li sam na pesku ili na ležaljci... Došao sam na odmor tako da se ne opterećujem nego odmaram. A nekad je more i bilo plaža, suncobran, peškir", zaključio je jedan korisnik.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.