ZA OVU BANJU U SRBIJI SIGURNO NISTE ČULI: Evo šta je izdvaja od ostalih, nalazi se u JEDINSTVENOJ OKOLINI! (FOTO)
Banja, Foto: Printscreen

LEČILIŠTE

ZA OVU BANJU U SRBIJI SIGURNO NISTE ČULI: Evo šta je izdvaja od ostalih, nalazi se u JEDINSTVENOJ OKOLINI! (FOTO)

Banjska voda pripada kategoriji natrijum-hidrokarbonatnih, ugljeno-kiselih hipotermi (12,5—15°C) i hipertermi (32—56°C)

Objavljeno: 12:56h

Banja Palanački Kiseljak je banja sa izvorom minerale vode, u jugoistočnom delu Smederevske Palanke. Smeštena je u parku površine 5 hektara na nadmorskoj visini od 103 metra.

Banjska voda pripada kategoriji natrijum-hidrokarbonatnih, ugljeno-kiselih hipotermi (12,5—15°C) i hipertermi (32—56°C). Koristi se u balneologiji za piće i kupanje i kao stona voda.

Godine 1896. započeto je uređenje banje kao lečilišta. Iste godine država je dala izvorišta na upravljanje i korišćenje organizaicji Crvenog krsta, u cilju lečenja u ratu obolelih vojnika i oficira. U toj funkciji je Banja bila sve do Drugog svetskog rata.

1 / 2 Foto: Printscreen

Postoje četiri izvora mineralne vode, temperature 56°C. Kompleks banje uključuje i Opštu bolnicu „Stefan Visoki“ gde se lekovitom vodom i drugim tretmanima uspešno leče reumatske bolesti, postreumatska i postoperativna stanja, sterilitet, deformiteti kod dece i odraslih, neurološka oboljenja periferne oduzetosti, hronična kompenzovana oboljenja unutrašnjih organa i dr.

Terapija obuhvata: hidroterapiju, podvodnu i ručnu masažu, elektro i fototerapiju. Bolesnicima su na raspolaganju bazeni s lekovitom vodom, hibard-kade, čegvoročelične kupke, saune, sale za razne vidove elektro, foto, termo, kinezi i radne terapije.

(Espreso / Lepote Srbije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.