STIŽE VRLO NESTABILNO VREME: Meteorolog Čubrilo objavio NAJNOVIJU PROGNOZU, spremite se na OVO
Marko Čubrilo, Foto: Printscreen, Profimedia

vreme

STIŽE VRLO NESTABILNO VREME: Meteorolog Čubrilo objavio NAJNOVIJU PROGNOZU, spremite se na OVO

Sredinom nedelje nestabilnosti bi uglavnom trebalo biti nad regionom R3, jugoistokom regiona R5 i istokom regiona R2

Objavljeno:

Meteorolog Marko Čubrilo u svojoj najnovijoj nedeljnoj vremenskoj prognozi najavio je vrlo nestabilno vreme narednih dana u našoj zemlji, kao i kada možemo da očekujemo novi talas osveženja.

- Početkom nedelje pod uticajem nekoliko visinskih centara ciklonske cirkulacije svežije i vrlo nestabilno vreme - piše Čubrilo.

Kako meteorolog navodi, tokom nedelje centar visinskog ciklona će se prvo situirati zapadnije od nas, dok bi se prema sledećem vikendu trebao situirati istočnije od nas.

- U ponedeljak tokom dana se zona nestabilnosti trebala pokrenuti nad najvećim delom Srbije osim nad reginom R3 i jugoistokom regiona R5 gde bi pljuskovi trebali biti retki. U noći ka utorku i u utorak pre podne nad delovima regiona R1 I R2, severom regiona R4 i zapadom regiona R5 ima izgleda za jake grmljavinske pljuskove i lokalne nepogode. Jakih nestabilnosti bi u utorak tokom dana trebalo biti nad najvećim delom Srbije osim na severu regiona R1 i R2 kao i nad jugoistokom regiona R5 i istokom regiona R3.

Sredinom nedelje nestabilnosti bi uglavnom trebalo biti nad regionom R3, jugoistokom regiona R5 i istokom regiona R2.

1 / 6 Foto: Printscreen, facebook/markocubrilo

- Trenutno za narednu nedelju najveći deo prognostičkog materijala za značajan deo Srbije sugeriše ublažavanje suše i padavinske totale od 15mm do oko 50mm taloga. Najmanju akumulaciju prema trenutno dostupnom prognostičkom materijalu može očekivati veći deo regiona R3 kao i jugoistok regiona R5. Padavine se očekuju u dva talasa, od 08.08. do 10.08. i oko 14.08, pišu "Novosti".

Bonus video:

20:12

POPODNEVNI DNEVNIK 09.08.2022

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.