MIMI IZ INDIJE JE NAJBOLJA PRIJEPOLJSKA SNAJKA: Osam godina živi u Srbiji, a sada je dobila i LASKAVU TITULU (FOTO)
Mimi Simić, Foto: RINA

SVAKA ČAST

MIMI IZ INDIJE JE NAJBOLJA PRIJEPOLJSKA SNAJKA: Osam godina živi u Srbiji, a sada je dobila i LASKAVU TITULU (FOTO)

Od prošle godine kako su obnovljeni Limski darovi, bira se i najbolja prijepoljska snajka

Objavljeno:

Nesvakidašnja manifestacija održana je u Prijepolju, jer su žitelji grada na Limu birali najboljeg zeta i najbolju snajku. Do sada je izabrano 50 najboljih prijepoljskih zetova, a ove godine titula je pripala Nikoli Adamoviću iz Beograda, koji vrlo ceni Prijepoljce, a i oni njega, pa su ga predložili za najboljeg.

„Svi mi iz Beograda smo pobegli u zadnjih par godina u selo ili van zemlje, a ja sma ovde ostavio srce, najiskrenije. Volim da kuvam, volim prijepoljsku rakiju i njihove vrednosti, volim društvo”, priznaje Nikola Adamović i navodi da ga je baš ženino društvo predložilo za najboljeg zeta, jer vide koliko ih voli.

Od prošle godine kako su obnovljeni Limski darovi, bira se i najbolja prijepoljska snajka, ove godine titulu je ponela Indijka Mimi Simić.

„Živim u Kolovratu i mnogo mi je dobro ovde, jer ljudi hoće da pomognu i podrže jedni druge, a ja volim takav život i da brinemo jedni o drugima”, kaže Mimi koja je osam godina u Prijepolju i ove godine je otvorikla kozmetički salon.

Prijepoljci su najboljeg zeta i snajku birali u okviru manifestacije “Limski darovi”, koju su nakon trogodišnje pauze, obnovile tri mlade dame Dragana Terzić, Milena Cmiljanović i Dunja Ćuković.

1 / 3 Foto: RINA

"Ljubav prema reci Lim, odnos prema bračnom drugu i rodbini, i umeće u kućnim poslovima, presudili su da u jakoj konkurenciji laskavo priznanje najboljeg prijepoljskog zeta i snajke ponesu Roberto i Verica – kaže organizatorka Dragana Terzić.

Na gradskoj plaži kod Novog mosta, nadmetalo se 15 ekipa u spremanju riblje čorbe. Riba se peca isključivo u Limu, a ide u kotliće ekipa koje su odrastale na ovoj reci.

„Imam 35 godina, od toga trideset godina ribarim na Limu, mi čorbu spremamo isključivo od Limske ribe, skobalj, mrena, kečiga, a ostali sastojci su tajna majstora”, kaže Miroslav Milekić iz ekipe „Emancipovane plavuše”.

Žiri je imao težak posao da oceni izgled, miris, ukus. Nijanse su odlučile, ali je jednoglasno najbolje ocenjena čorba ekipe Zentara.

„Većina čorbi je baš dobra bila, ali tri smo izdvojili po svim ovim segmenitma. Naš slogan ove godine je – ako ne možemo drugačije, onda pošteno. Ovaj put je bilo pošteno”, navodi osnivač prvih Limskih darova i član žirija Esad Čičič.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.