DA LI STE POSETILI "DUNAVSKE MALDIVE"? Rajska plaža, ležaljke žurke, Srbi ovo mesto zovu "MAJMUNSKO OSTRVO"! VIDEO
Dunavski Maldivi, Foto: YOUTUBE/DJORDJE RADIVOJEVIĆ

RAJ NA ZELMLJI

DA LI STE POSETILI "DUNAVSKE MALDIVE"? Rajska plaža, ležaljke žurke, Srbi ovo mesto zovu "MAJMUNSKO OSTRVO"! VIDEO

Srpsko ostrvo "Ko Čang" se nalazi u blizini Sremskih Karlovaca i postalo je pravi hit!

Objavljeno:

Srpsko Koh Chang (Ko-Čang) ostrvo se nalazi nadomak Sremskih Karlovaca, do njega se ide čamcem, a kako kročite na peščanu plažicu imate utisak kao da ste otišli u neku egzotičnu zemlju. Ovo ostrvo lokalci zovu još i "Majmunsko ili Karlovačko ostrvo", ali i "Dunavski Maldivi".

Za razliku od ostalih sprudova koji se u ovo doba godine javljaju na Dunavu, Majmunsko ostrvo je prilično pitomo, odnosno prilagođeno gostima, prenosi "Moj Novi Sad", a ponekad se tu organizuju i žurke. Ipak, za turiste je još prilično nepoznato, mada ga iz godine u godinu sve više njih "otkriva“.

Dosta ljudi iz okoline ovde dolazi čamcima i brodićima, a postoji i organizovan prevoz iz Karlovaca. Ostrvo je ušuškano između Dunavca i Kopačkog rita, stiže se za 10-ak minuta vožnje čamcem, a labudovi će vam poželeti dobrodošlicu.

Pogledajte galeriju:

1 / 5 Foto: YOUTUBE/DJORDJE RADIVOJEVIĆ

Mnogi kampuju, uživaju u netaknutoj prirodi, susretu sa raznim vrstama ptica i ambijentu dostojnom “modernih Robinzona" Tu su ležaljke, “instalacije” od drveta, klupice...

Plaža je peščana i obala je veoma plitka, ali ipak treba imati na umu da je ovo divlja plaža gde nema spasilaca niti hitne službe, sami odgovarate za svoju bezbednost tokom kupanja i boravka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.