OPASNO VREME ZA VIKEND: RHMZ izdao UPOZORENJE
Ilustracija, Foto: Emilija Jovanović

SRBIJA U NARANDŽASTOM!

OPASNO VREME ZA VIKEND: RHMZ izdao UPOZORENJE

Podsećamo, RHMZ je danas izdao upozorenje za područje Srbije na visoke temperature, ali i na nepogode koje možemo očekivati početkom naredne sedmice

Objavljeno: 19:03h

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) najavio je sunčan i veoma topao vikend, a na snazi je i narandžasti meteoalarm.

Tropska temperatura, od 36 stepeni aktuelna je i danas, a prema najavama, sutra će u pojedinim delovima Srbije iznositi i 37 stepeni Celzijusa.

- Sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 14 do 21 stepen, najviša dnevna od 33 do 37 - najavljeno je.

U nedelju promenljivo oblačno, ali i dalje toplo.

- Promenljivo oblačno, na severu i zapadu suvo sa sunčanim intervalima, a u brdsko-planinskim predelima posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, ponegde pljuskovi s grmljavinom. Vetar slab, na severu i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 16 do 22, najviša dnevna od 32 stepena na severu do 36 na istoku i jugu - navodi se.

Zbog visokih temperatura tokom vikenda, kao i danas, ostaće na snazi narandžasti meteoalarm, koji označava opasno vreme.

- Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - upozorava RHMZ.

Vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Podsećamo, RHMZ je danas izdao upozorenje za područje Srbije na visoke temperature, ali i na nepogode koje možemo očekivati početkom naredne sedmice.

- Danas i sutra veoma toplo sa najvišom temperaturom od 34 do 38 stepeni, na području Beograda oko 36. U nedelјu i prvoj polovini sledeće sedmice promenlјivo oblačno uz postepeni pad temperature, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom. U ponedelјak (08.08.) i utorak (09.08.) lokalno se očekuju obilne padavine i grad, u zoni plјuska i jak vetar - upozorava RHMZ.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.