NA OVU SRPSKU PLANINU SE IZ SVIH DELOVA SRBIJE STIŽE ZA 2,5 SATA: Raj na zemlji okružen NETAKNUTOM PRIRODOM (FOTO)
Zlatibor, Foto: RINA

BISER SRBIJE

NA OVU SRPSKU PLANINU SE IZ SVIH DELOVA SRBIJE STIŽE ZA 2,5 SATA: Raj na zemlji okružen NETAKNUTOM PRIRODOM (FOTO)

Zlatibor je prepun turističkih atrakcija

Objavljeno:

Najveće skijalište Zlatibora predstavlja Ski centar Tornik. Ono je udaljeno 9 km od same planine. Pet staza je u posedu ski centra Tornik. Poseduje najmoderniju žičaru koja je duga oko 1850 metara.

Koga zanima, može da uživa u sportskim aktivnostima jer na Zlatiboru ima nekoliko sportskih terena. Ova planina je posebno atraktivna za decu jer je priroda izuzetno čista. Mesta na Zlatiboru su dobra za odmor jer su puna umirujućih prirodnih blaga.

Vodopad i prostrani borovi mame sve generacije da se vraćaju svake godine na ovu planinu. Vodopad Gostilje je jedan od najatraktivnijih hidroloških vrednosti Zlatibora. Potok stvara još nekoliko manjih vodopada i slapova. Vodopad je okružen netaknutom prirodom.

Posebno je turistima zanimljiva Stopiće pećina.Zato što poseduje pet uređenih celina.Čine je Svetla dvorana,Tamna dvorana,Kanal sa kadama i Rečni kanal.Tu su napravljene i staze sa platformama ispod vodopada i iznad kada.

U poslednjim godinama je veliki broj hotela,apartmana i odmarališta doživeo procvat.Najpovoljnije cene se kreću od 2700 dinara pa do skupih varijanti od 13500 dinara za noć.Poznatiji hoteli su hotel Palisad i hotel Buket, dok su poznata odmarališta Dunav i Sunčev breg.

1 / 4 Foto: RINA

Na Zlatiboru ima atraktivnih mesta za mlade. Na Zlatiboru ima dobrih mesta za mlade, koji noćni život među netaknutom prirodom pretvara u nezaboravno pamćenje. Poznata mesta u kojima se odvija noćni provod su Akter kafe i Fama bar. Okolina Zlatibora obiluje značajnim manastirima i kulturno-istorijskim spomenicima. Manastir Uvac se nalazi u selu Stublo, između Čajetine i Priboja.

Na istočnoj strani manastira se nalazi drevna vinova loza koja je stara nekoliko vekova. Poznata je crkva brvnara u Dobroselici koja se nalazi 19km od centra Zlatibora. Posvećena je Svetom Iliji.

Ne treba propustiti da se poseti Ribničko jezero koje je nekoliko kilometara od zlatiborskog naselja. To veštačko jezero svakodnevno snabdeva čitav Zlatibor vodom. Netaknuta priroda tog krajolika izgleda fantastično.

(Espreso/Bookaweb)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.