"PONOVO ZAJEDNO": Međunarodni festival folklora u Sremskoj Mitrovici okupiće POLA SVETA
ilustracija, Foto: Promo

MANIFESTACIJA

"PONOVO ZAJEDNO": Međunarodni festival folklora u Sremskoj Mitrovici okupiće POLA SVETA

Srem Folk Fest se održava od 11. do 14. avgusta pod pokroviteljstvom CIOFF-a, Međunarodne federacije folklornih ansambala, čiji je deo Folklorni ansambl “Branko Radičević iz Sremske Mitrovice

Objavljeno: 12:43h

Srem Folk Fest je međunarodni festival folklora koji se 18. put održava u Sremskoj Mitrovici, a kako organizatori u šali kažu, na festivalu do sada nije bilo učesnika samo sa Severnog i Južnog pola.

Srem Folk Fest se održava na letnjoj pozornici Žitnog trga, koji je neverovatan spoj antičkog Sirmijuma i klasicističkog perioda Sremske Mitrovice, a nastupiće 11 zemalja iz Evrope, Afrike i Južne Amerike. Festival traje četiri dana, a tradicija koja ove godine proslavlja punoletstvo nalaže da pre svake festivalske večeri, ansambli i učesnici prošetaju ulicama grada i prikažu svu lepotu različitosti spojenu u ideju čuvanja nacionalne i svetske baštine. Ovogodišnji slogan je “Ponovo zajedno” što simboliše ponovno okupljanje sveta u Sremskoj Mitrovici nakon dve godine pandemije.

“Srem Folk Fest je proslavlja punoletstvo. Nismo ga održali samo 2020. godine, a prošle godine smo ga posvetili nacionalnom folkloru sa međunarodnim karakterom učešćem prijatelja iz Bosne i Hercegovine. Učestvuje jedanaest zemalja: Alžir, Egipat, Meksiko, Poljska, Grčka, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Slovenija i Srbija. Takođe, drugo veče Festivala ćemo posvetiti Nacionalnom ansamblu “Venac”, drugom profesionalnom ansambu Republike Srbije sa Kosova i Metohije. U četiri večeri možemo da očekujemo više od 500 učesnika i preko 20 hiljada gledalaca”, kaže Dragan Đorđević, osnivač i umetnički direktor Festivala.

Srem Folk Fest se održava od 11. do 14. avgusta pod pokroviteljstvom CIOFF-a, Međunarodne federacije folklornih ansambala, čiji je deo Folklorni ansambl “Branko Radičević iz Sremske Mitrovice, koji su već osamnaest godina domaćini svim ansamblima, koji svakog avgusta četiri dana borave u ovom gradu na reci Savi. Generalni pokrovitelj je Grad Sremska Mitrovica, a organizator Centar za kulturu “Sirmiumart” sa Turističkom organizacijom Grada, dok su generalni sponzori kompanije “Roloplast Mošić” i “Axioma Plus”.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.