"KREIRAMO MOGUĆNOSTI ZA KROJENJE NOVOG ŽIVOTA" Sjajan projekat u Sremskoj Mitrovici
Foto: sirmiuminfo.rs

PROJEKAT

"KREIRAMO MOGUĆNOSTI ZA KROJENJE NOVOG ŽIVOTA" Sjajan projekat u Sremskoj Mitrovici

Projekat „Kreiramo mogućnosti za krojenje novog života” implementira se kroz program „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” a sprovodi se zahvaljući GIZ-u, Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i Gradu Sremska Mitrovica

Objavljeno:

Kroz projekat koji ima za cilj samozapošljavanje žena iz socijalno ugroženih kategorija, te Romkinja, penzionerki sa malim primanjima i samohranih majki, deset žena iz Sremske Mitrovice je dobilo mogućnost za krojenje novog života. Zbog toga je ovim damama u mitrovačkoj Gradskoj kući uručena šivaća oprema i materijal, što će im daje mogućnost za samostalan krojački rad od kog mogu da prihoduju.

Dvadeset žena iz socijalno ugroženih kategorija je prošlo neophodnu obuku, a na osnovu rezultata izabrano je deset koje su dobile ovu pomoć kroz projekat “Kreiramo mogućnosti za krojenje novog života”. Osim toga ovaj projekat im je obezbedio i prvi posao, jer će imati priliku da šiju promotivne torbe za Grad Sremsku Mitrovicu, koje će biti otkupljene i doneti im i prve prihode. Cilj projekta je obezbeđivanje podrške zelenom zapošljavanju i samozapošljavanju Roma i drugih ranjivih grupa kroz primenu održivih inovativnih modela socijalnog preduzetništva i cirkularne ekonomije.

1 / 4 Foto: sirmiuminfo.rs

„Grad Sremska Mitrovica je u okviru ovog projekta obezbedio i omogućio deset šivaćih mašina i materijal za rad što će doneti primanja za desert porodica. Ovo je jedan lep projekat u kojem je Grad učestvovao u okviru kog će biti i obuka za reciklažu otpadnog materijala. U nastavku ovog projekta biće još šest malih biznis-planova za druga zanimanja. Ovo je jedan lep gest i saradnja između javno-privatnog i socijalnog partnerstva, sve u cilju socijalnog preduzetništva. Grad Sremska Mitrovica će i dalje nastaviti sa ovakvim projektima”, kaže Dražen Riđošić, načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu.

Projekat „Kreiramo mogućnosti za krojenje novog života” implementira se kroz program „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” a sprovodi se zahvaljući GIZ-u, Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i Gradu Sremska Mitrovica. Ova dodela sredstava za rad kao i kao model finansijske podrške predstavlja dodatni vid motivacije korisnika koja će svakako doprineti održivosti projekta i trajanju rezultata i nakon njegovog završetka.

„Ne samo da su dobilje neophodan materijal i opremu, nego je Grad Sremska Mitrovica omogućio da šiju promotivni reklamni materijal za potrebe Turističke organizacije i na ovaj način je obezbeđen i prihod koji će one sticati. U narednom periodu ćemo pomoći da rade i druge predmete i za druge institucije i organizacije koje su zainteresovane za pomoć ovim ženama koje žele da rade i imaju alate i znanje za to”, kaže Slađana Todorović, predsednica Centra za ekonomsko unapređenje Roma.

(Espreso / Sirmiuminfo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.