NAJNOVIJE KORONA BROJKE: Preko 5.000 novozaraženih
Foto: Profimedia

saopštenoi

NAJNOVIJE KORONA BROJKE: Preko 5.000 novozaraženih

- Kada smo ulazili u priču s koronom, znali smo da će da traje četiri godine. Siguran sam da će epidemija trajati i sledeće godine, a kojim intenzitetom - ne znam

Objavljeno: 17:44h

Tokom protekla 24 sata, korona virusom u Srbiji zaraženo je još 5.105 osoba.

Preminulo je 8 osoba, dok je na respiratorima 18 pacijenata. Testirano je 14.532 ljudi.

O situaciji sa koronom u Srbiji govorio je i doktor Ivo Udovičić.

- Brine me da li će bolnice Karaburma i Batajnica biti dovoljne da zbrinemo pacijente iz Beograda u ovom letnjem periodu, a siguran sam da na jesen nećemo i da će neki veći kliničko-bolnički centri morati da uđu u kovid sistem. U bolnici su isključivo ugrožene kategorije - stariji i s pridruženim bolestima koji nisu primili četvrtu dozu vakcine iako im je jasno preporučena. Imunitet traje oko tri meseca, pa iako imaju tri doze, sada kao da nisu ni vakcinisani - rekao je Udovičić.

Covid 19, Omikron, Koronavirus
foto: Ana Paunković, Zorana Jevtić, Profimedia

- Kada smo ulazili u priču s koronom, znali smo da će da traje četiri godine. Siguran sam da će epidemija trajati i sledeće godine, a kojim intenzitetom - ne znam. Imaćemo opet ciklično talase, najmanje dva. Veliki problem je što virus zaista nenormalno mutira, kad god mislimo da smo stvorili imunitet, on se promeni. Imamo sada već ne znam koliko tipova omikrona i svaka sledeća varijanta izbegava naš imunosistem - objasnio je on.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.