SRBIJA TRAŽI MIŠKU: Nestala pre 20 dana! Đurđa nudi POZAMAŠNU nagradu za PRONALAZAČA, očajna je!
Miška, Foto: Peintscreen/Instagram/Đurđa

potraga

SRBIJA TRAŽI MIŠKU: Nestala pre 20 dana! Đurđa nudi POZAMAŠNU nagradu za PRONALAZAČA, očajna je!

Đurđa je od tada danonoćno traži, a za pomoć se obratila i našoj redakciji, kako bi Miška što pre pronašla put do kuće

Objavljeno:

Pas Miška, ženka balkanskog goniča, bila je ljubimica jedne Đurđe koja je na žalost svoje vlasnice, ali i velikog broja Čačana nestala pre gotovo 20 dana.

Đurđa je od tada danonoćno traži, a za pomoć se obratila i našoj redakciji, kako bi Miška što pre pronašla put do kuće.

"Miška je nestala u Čačku 5. jula, pod potpuno nerazjašnjenim okolnostima. Od tog dana više nigde nije viđena i gubi joj se svaki trag. Miška je pas koji se nikada nije izgubio, koji je uvek znao kako i kuda da se vrati kući, pas izuzetnih sposobnosti i osećaja za orijentaciju i prostor", piše nam Đurđa Đukić.

Miška je, dodaje, pas kojem su se radovala deca, komšije i prolaznici koji bi je sreli na ulici, a ona je tu pažnju dobro umela da vrati.

"Čipovana je, sterilisana, vakcinisana i očišćena u prihvatilištu za pse, u Milićevcima, koji profesionalno i odgovorno vodi tim Zoo higijene Čačak, koji je svoj posao odradio kako dolikuje, uz praćenje procedure. Imala je crvenu ušnu marku na svom uvetu, jasno vidljivu, upravo, kako bi bila zaštićena od hvatanja od strane šinterskih sluzbi. Izuzetno je pitome naravi, pametna, osećajna i smirena. Miška je pas koji nikada nije napravio nikakvu potencijalno opasnu ili agresivnu situaciju. Uživala je u povremenoj slobodi i ljubavi koju je dobila, družeći se sa drugim psima, koji su na ulicama tražili svoje domove. Moj pas, koji je, gde god bi otišao, na kraju dana došao da mi pokaze koliko me voli, šta je prava ljubav i odanost. Pas koji me je naučio svemu", piše Đurđa.

Miška u Čačku nije viđena od dana nestanka, pretraženo je područje Jelice, Jezdine i Ovčar Banje, ali od Đurđine miljenice nema ni traga ni glasa. Zato su se u akciju uključili i korisnici društvenih mreža koji neumorno dele Miškine fotografije i objave vezane za potragu.

"Osobi koja ga vrati, s obzirom na to da je pas definitivno uklonjen sa područja grada, sledi nagrada od 500 evra", kaže Đurđa i dodaje da, zbog dobrote ljudi koji su se uključili u potragu i koji zajedno sa njom jedva čekaju da se Miška vrati kući, novčana nagrada konstantno raste.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.