NOĆU IH OBILAZE DIVLJE ŽIVOTINJE I IZUJEDAJU LJUBIMCE: Meštani sela kod Vranja NEMAJU MIRAN SAN
Foto: Profimedia

jezivo

NOĆU IH OBILAZE DIVLJE ŽIVOTINJE I IZUJEDAJU LJUBIMCE: Meštani sela kod Vranja NEMAJU MIRAN SAN

U susednom selu koje je nekada imalo dvesta đaka, tri preostala stanovnika ne mogu da odbrane svoje bašte od divljih svinja

Objavljeno:

Otkako su Dejanu Janjiću, iz Gornjeg Neradovca kod Vranja, šakali u dvorištu udavili psa, meštani ovog sela ne spavaju mirno. U njihova srca uselio se veliki nemir tako da svi oni pred počinak dva puta provere kako su u staji zatvorili stoku.

Ujutro, čim ustanu, opet su kod stoke da provere da li su na broju. Odu i do komšije da popričaju i čuju najnovije vesti iz sela, piše Jugmedia.

Selo
foto: RINA

U dušu im se, međutim, uvuče još veća teskoba kada saznaju da meštani tokom noći u selu viđaju i vukove. Nespokojni su i zbog učestalih pohoda lisica na seoske kokošinjce u kojima drže kokoške. Dragan Janjić, koji se nekada bavio lovom, kaže da je jedne noći vuk napao i njegovog lovačkog psa u dvorištu.

- Sva je sreća da sam na vreme čuo lajanje svog psa koji je izašao pred vuka u nameri da zaštiti svoje mladunce. Odmah sam bacio petardu i tako oterao vuka - priča Dragan.

Ilustracija
Ilustracija foto: Profimedia

On kaže da ih ima manje otkako je zaparloženi zadružni vinograd iznad sela počeo da obrađuje jedan privatnik. Međutim, veoma je zabrinut zbog pojave šakala koje noću u čoporu viđaju mladi ljudi koji se vraćaju iz grada.

- Očigledno je da u planini nemaju čime da se hrane pa sve češće silaze u ravnicu. Moji meštani su u blizini našeg sela u mestu zvanom Krivanke, gde postoji jedna uvala, videli i divlju svinju tešku negde oko dvesta kilograma. Ako se one ovde nastane bojim se da će naši poljoprivrednici ostati bez letine - tvrdi Dragan.

On takođe naglašava da u Beliševu, selu koje je nekada imalo dvesta đaka, tri preostala stanovnika ne mogu da odbrane svoje bašte od divljih svinja.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.