MEŠTANI KANJIŽE U STRAHU: Povećan broj migranata, traže veće prisustvo POLICIJE!
Migranti, Foto: RTS Printscreen

NOVI MIGRANTSKI TALAS

MEŠTANI KANJIŽE U STRAHU: Povećan broj migranata, traže veće prisustvo POLICIJE!

U proteklih sedam godina migrantske krize, kanjiška opština je sve vreme glavna tačka balkanske tranzitne rute

Objavljeno:

Zbog novog migrantskog talasa i sve češćih sukoba među pridošlicama, samouprava Kanjiže zatražila je veće prisustvo policije duž graničnog pojasa. Stanovništvo na severu zemlje je zabrinuto i kažu: migranti su sve agresivniji.

U proteklih sedam godina migrantske krize, kanjiška opština je sve vreme glavna tačka balkanske tranzitne rute.

Lokalni zvaničnici tvrde da tu svakodnevno boravi oko 2.000 migranata, pre svega u pograničnim naseljima Horgoš i Martonoš. Situacija je, kažu, sada mnogo ozbiljnija, jer smatraju da su migranti naoružani.

1 / 2 Foto: RTS Printscreen

Dok žene tvrde da se osećaju nebezbedno i da ne izlaze sam iz kuća uveče, muškarci kažu da migranti obično pristižu autobusima ili taksijem predveče i da se kreću prema granici i spavaju po okolnim šumama i kampovima.

Iako nije bilo fizičkog napada migranata na lokalno stanovništvo, ponašanje pridošlica sve više plaši Kanjižane.

"Sada ulaze već i u nastanjene kuće i danju, ima krađe, razbojništva, jednostavno građani su nesigurni. Policija sa ovim sastavom izvlači maksimum, ali to je u ovim trenucima jednostavno nedovoljno. Pre svega da popune policijsku stanicu, da se osigura granični pojas, da se ne dopusti prodaja oružja", kaže predsednik Skupštine opštine Kanjiža Robert Lacko.

U kanjiškoj opštini tvrde da su pojedini građani zbog migrantske situacije već prodali kuće. Da ne bi došlo do masovnijeg iseljavanja, traže pomoć države.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.