KADA TREBA DA SE JAVIMO U KOVID AMBULANTU? Doktorka Blagojević sve objasnila
Tijana Blagojević, Foto: RTS Printscreen

KORONA PONOVO HARA SRBIJOM

KADA TREBA DA SE JAVIMO U KOVID AMBULANTU? Doktorka Blagojević sve objasnila

Blagojevićeva naglašava i da pacijenti sa lakšom kliničkom slikom dobijaju terapiju u ambulanti, dok se sa težom šalju u kovid bolnicu u Batajnici

Objavljeno:

Gotovo u celoj zemlji, u svim kovid ambulantama, povećan je broj pacijenata. Doktorka kovid ambulante DZ "Savski venac" Tijana Blagojević kaže da u toj ambulanti broj dnevnih pregleda prelazi 160, te apeluje na građane da se jave čim primete prve simptome koronavirusa.

U pojedinim kovidi ambulantama juče je bilo četiri puta više pregleda građana sa simptomima koronavirusa nego prethodnih dana.

Doktorka Tijana Blagojević rekla je za RTS da je u kovid ambulanti DZ "Savski venac" od jutros obavljeno 80 pregleda, a da broj pregleda od početka nedelje na dnevnom nivou prelazi i 160.

1 / 4 Foto: RINA

"Lakše kliničke slike su kod mlađih pacijenata, dok hronični bolesnici, pacijenti sa imunodeficijencijama, imaju nešto teže kliničke slike", ističe Blagojevićeva.

Doktorka poziva građane da se, čim primete prve simptome koronavirusa, jave u kovid ambulante, kako bi dobili odgovarajuću terapiju.

"Nažalost, sve veći broj građana javlja se četvrtog, petog dana od pojave simptoma kada prelazi u težu kliničku sliku", ističe doktorka.

Blagojevićeva naglašava i da pacijenti sa lakšom kliničkom slikom dobijaju terapiju u ambulanti, dok se sa težom šalju u kovid bolnicu u Batajnici.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.