NAJTAMNIJI DOM BEOGRADA: Guše se u dimu da se ugreju, SUDBINE od kojih se plače! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

potresne ljudske sudbine!

NAJTAMNIJI DOM BEOGRADA: Guše se u dimu da se ugreju, SUDBINE od kojih se plače! (FOTO) (VIDEO)

U želji da bar malo olakšamo život migrantima koji se smrzavaju na minus 20 u skladištima u centru grada, odneli smo im hranu i tople čajeve. Prizori koje smo zatekli su nas šokirali...
Objavljeno: 22:56h

Kada sam ušla u njihovo "sklonište", zapljusnuo me je gust dim koji je nastao loženjem plastike. Morali su da je zapale kako bi napravili malu vatru. Disanje je bilo gotovo nemoguće. Mnogi od njih su se požalili da jedva udišu vazduh, ali za njih nema alternative. Da nema vatre, smrzli bi se posle par dana.

9 krugova pakla: 9 priča o izbeglicama koje su obeležile 2015. godinu (FOTO)

foto: Filip Plavčić

Sedeli su odvojeno u malim grupicama obmotani u ćebad. Neki su ležali sklupčani na podu, pokriveni preko glave i nabijeni jedni do drugih kako bi zadržavali toplotu. Sneg je padao iz rupe sa plafona, a svetlo kamere nam je omogućilo prolaz. Vladao je mrak, tuga i očaj.

foto: Filip Plavčić

Iako smo im odneli neke stvari, to je bilo nedovoljno. Njih je bilo previše, pa su samo neki uspeli da jedu. Oni su i dalje gladni, goli, bosi i žive u nehumanim uslovima. Zima je hladna i duga, a migranti su uveliko iscrpljeni i izmučeni, ali se ne kaju. I sve to zbog nade u bolje sutra.

(J. J)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.