ŠTA AKO VAM SKINU TABLICE U GRČKOJ ZBOG PARKINGA? Dejan za Espreso podelio svoje iskustvo, ovo je DETALJAN VODIČ!
Ilustracija, Foto: Profimedia

obratite pažnju

ŠTA AKO VAM SKINU TABLICE U GRČKOJ ZBOG PARKINGA? Dejan za Espreso podelio svoje iskustvo, ovo je DETALJAN VODIČ!

Stranim državljanima zabrana upravljanja vozilom prestaje onog dana kad napuštaju teritoriju Grčke i tada im se vraćaju tablice

Objavljeno:

Godinama unazad turisti koji letuju u Polihronu na Kasandri susreću se sa ogromnim problemom. Naime, u Grčkoj je takav zakon da policija ima pravo da skine tablice ukoliko ste nepropisno parkirani i da iste zadrži i pored plaćene kazne.

Zato upozoravamo sve turiste koji su trenutno u Polihronu, Pefkohoriju, Kalitei, Haniotiju, a i sve ostale koji će letovati na ovom delu Halkidikija: nemojte parkirati automobile na mestima gde to nije dozvoljeno, jer su ovog leta ovakve akcije već najavljene da će biti češće.

Vraćanje tablica i plaćanje kazni

Tablice se ne vraćaju po uplati kazne za nepropisno parkiranje, jer prema novom zakonu pored novčane kazne za nepropisno parkiranje vozač dobija i zabranu upravljanja vozilom na određeno vreme.

Stranim državljanima zabrana upravljanja vozilom prestaje onog dana kad napuštaju teritoriju Grčke i tada im se vraćaju tablice. Turista kom su skinuli tablice prvo je svoj problem podelio u jednoj Fejsbuk grupi kako bi ga neko od članova uputio šta dalje da radi.

Imam veoma neprijatno iskustvo. U Polihronu nam je policija skinula tablice sa automobila zbog nepropisnog parkiranja i pored plaćene kazne od 40€ odbijaju da ih vrate uz obrazloženje da je to drugi deo kazne. 20 dana bez tablica. Kako nam se “odmor” završava za dva dana, rečeno nam je da će nam tablice poslati konzulat za Beograd za jedno mesec dana. Dobijam različite informacije da li mogu vozilom bez tablica da se zaputim za Beograd. Pozvao sam i konzulat u Solunu gde mi je rečeno da je jednostavno takav zakon. Ovo je sramota i bruka

Nakon što su mu vratili tablice, Dejan je za Espreso ispričao kakva je procedura nakon oduzimanja tablica.

Policija kazne ovoga tipa , nepropisno parkiranje, tumači kao “penalty” + “extra penalty” Penalty je novčana kazna dok je extra penalty oduzimanje tablica ili (i) vozačke dozvole. Problem nastaje kada komandir policijske stanice neće da uvaži vaučer tj. datum napuštanja Grčka i da vam vrati tablice pre isteka extra penalty dela kazne. Tada mora da se piše molba i u njoj navede razlog zbog čega tražiš svoje tablice nazad. Nekom komandiru je dovoljan datum odlaska. U mom slučaju sam na drugoj molbi naveo zakazanu operaciju deteta uz još neke razloge. Mislim da su mi zato i vratili, zaključio je Dejan.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.