MINISTARSTVO PROSVETE OŠTRO OSUDILO REKLAMU MEGATRENDA: "Svašta se reklamira u državi"
Ilustracija, Foto: Profimedia, Printscreen/facebook/Megatrend

kontroverzna reklama

MINISTARSTVO PROSVETE OŠTRO OSUDILO REKLAMU MEGATRENDA: "Svašta se reklamira u državi"

"Dobar advokat zna zakon. Pametniji vodi sudiju na ručak", poruka je kojom se pozivaju studenti na upis na ovaj univerzitet

Objavljeno:

Ministar prosvete Branko Ružić smatra da je poruka na bilbordu Megatrenda "Dobar advokat zna zakon. Pametniji vodi sudiju na ručak", kojim se pozivaju studenti na upis na ovaj univerzitet nije primerena i da je za osudu, ali dodaje da Ministarstvo ne utiče na to kako se reklamiraju visokoškolske ustanove.

- Na bilbord bilo koje visokoškolske ustanove, a naročito privatnih, nismo u poziciji da utičemo i da opredeljujemo ukus onih koji žele da takvim reklamama privuku studente. Moja lična i ocena Ministarstva je da bilbord sa takvom porukom nije primeren - rekao je Ružić.

Branko Ružić
foto: printscreen

Na konstataciju da je na bilbordu istaknuta poruka koja vređaja profesiju i promoviše korupciju odgovorio je da se sa tim slaže.

- Nije primereno, jeste za osudu. Zakon je jasan, držim se zakona i vladavine prava. Svašta se reklamira u ovoj državi. Poruka je za osudu - rekao je on. Dodao je da ne želi da sada zalazi u motive i želje onih koji su osmišljavali poruku.

- Možda su imali najplemenitije želje ali sa takvim porukama.... To je kao kada kažu da je i put do pakla popločan najboljim namerama - rekao je on.

Na primedbu da su iz Megatrenda poručili da je poruka "šaljiva" odgovorio je sa "ne interesuje me šta su oni rekli".

Ilustracija
Ilustracija foto: Profimedia, Zorana Jevtić

Na brojne primedbe javnosti zbog spornog teksta na bilbordu iz Megatrenda su Tanjugu danas ranije ocenili da su povukli pravi potez i da je u poslednja četiri dana prijemni ispit polagalo već 80 kandidata.

Direktor Odseka za marketing i odnose sa javnošću ovog Univerziteta Nemanja Kadić podsetio je da je poruka "pozajmljena" od čuvenog Marka Tvena, i poručio svima koji kritikuju reklamu: "ne znate ništa o marketingu".

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.